Hynoucí sazenice cuket a okurky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
petrfi - (1) - 113.172 (?), 11.4.2023 10:30, zobrazeno: 2612x
Tento rok mi kompletně hynou sazenice cuket a okurek. Chytily mi plíseň? Je ještě šance je zachránit?
Děkuji za všechny odpovědi.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.172 (?), 11.4.2023 18:34
pár dní dost pražilo, to by to mohlo být.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.172 (?), 11.4.2023 18:36
hlínu mám dost mokrou a taky jsem ji neošetřoval. Asi jsem si naběhl z dost směrů.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3274) - 208.138 (?), 11.4.2023 23:37
Kadete Bieglere, pokud tam odtud pochází váš nick , dospěl jsem přesně ke stejnému závěru: doma vypěstované okurkové sazenice představují příliš vysoké riziko selhání po přesazení. Nejspíš díky tomu rozdílu v nadmořské výšce (cca 400 m). Raději se smířím s tím, že okurky budou později. Když je půda dost teplá (což ale bývá až koncem května a někdy až v červnu), dám neinkrustovaná semínka do země přímo na záhon. Nepamatuju, že by to, na rozdíl od mnoha generací doma vypěstovaných sazenic, nějak selhalo. Skleník je ale jiná písnička. Loni jsem si to vynahradil, tedy ten pozdní čas sklizně, vypěstováním partenokarpických okurek doma. Letos nezbylo místo. Na brzké saláty to stačilo. Ale jinak partenokarpické okurky už na zahradě nechci ani vidět. Tam to byl propadák.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.142 (?), 12.4.2023 8:29
Opravdu nevím, co se tady pořád řeší. Málokoho asi zajímá, kolikrát a jakou rychlostí kdo běžel se sadbou ze skleníku a zpátky. Je prostě aprílové počasí, letos asi vlivem globálního oteplení chladnější. A podle toho se musí přizpůsobit. Každý kdo nějak něco pěstuje. Obzvlášť pikantní je pak sdělení, že zahrádkář nemůže dát sadbu do skleníku, protože tam hnízdí kocour. Způsob uavžování hodný naší současné vlády. Je vidět, že na zahradách ještě není co dělat, tak se to vybíjí tady. PP.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 98.31 (?), 11.4.2023 16:00
Také mám problém s okurkami. Zkoušela jsem naroubovat a začínají žloutnout. Nevím, jestli jim něco nechybí?
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|