Hynoucí sazenice cuket a okurky

host - 9.142 (?)
12.4.2023 8:29

Opravdu nevím, co se tady pořád řeší. Málokoho asi zajímá, kolikrát a jakou rychlostí kdo běžel se sadbou ze skleníku a zpátky. Je prostě aprílové počasí, letos asi vlivem globálního oteplení chladnější. A podle toho se musí přizpůsobit. Každý kdo nějak něco pěstuje. Obzvlášť pikantní je pak sdělení, že zahrádkář nemůže dát sadbu do skleníku, protože tam hnízdí kocour. Způsob uavžování hodný naší současné vlády. Je vidět, že na zahradách ještě není co dělat, tak se to vybíjí tady. PP.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
petrfi - (1) - 113.172 (?), 11.4.2023 10:30, zobrazeno: 2612x

Tento rok mi kompletně hynou sazenice cuket a okurek. Chytily mi plíseň? Je ještě šance je zachránit?
Děkuji za všechny odpovědi.

host - 91.196 (?), 11.4.2023 12:54

cool vypadají, jakoby na ně náhle prudce svítilo Slunce, SPCH.

host - 113.172 (?), 11.4.2023 18:34

pár dní dost pražilo, to by to mohlo být.

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 11.4.2023 13:24
Pokud to není přehnojením, přelitím a nebo ostrým slunkem patrně plísně v půdě. Zasel bych nové, pokud to není nějaké drahé osivo ze zahraničí, ošetřil zeminu, ale taky to není všelék. Nejlépe je preventivní postřík rostlinek systémově působícím přípravkem jako byl v minulosti Acrobat MZ WG (už se neprodává) loni jsem s jeho pomocí sazenice zachránil, když se vyskytl podobný problém.

host - 113.172 (?), 11.4.2023 18:36

hlínu mám dost mokrou a taky jsem ji neošetřoval. Asi jsem si naběhl z dost směrů. 

Biegler - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (210) - 81.144 (?), 11.4.2023 19:39
Já na záhonech hlínu neošetřuju nikdy a proto je před výsadbou raději preventivně stříknu i u rajčat to tak dělám. Pro venkovní pěstování je ale nejlepší zaset přímo na trvalé stanoviště. Dost let se potýkám s problémem, že po přesazení krásných sazenic popraskají stonky i když jsou zastíněné.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 208.138 (?), 11.4.2023 23:37

Kadete Bieglere, pokud tam odtud pochází váš nickwink, dospěl jsem přesně ke stejnému závěru: doma vypěstované okurkové sazenice představují příliš vysoké riziko selhání po přesazení. Nejspíš díky tomu rozdílu v nadmořské výšce (cca 400 m). Raději se smířím s tím, že okurky budou později. Když je půda dost teplá (což ale bývá až koncem května a někdy až v červnu), dám neinkrustovaná semínka do země přímo na záhon. Nepamatuju, že by to, na rozdíl od mnoha generací doma vypěstovaných sazenic, nějak selhalo. Skleník je ale jiná písnička. Loni jsem si to vynahradil, tedy ten pozdní čas sklizně, vypěstováním partenokarpických okurek doma. Letos nezbylo místo. Na brzké saláty to stačilo. Ale jinak partenokarpické okurky už na zahradě nechci ani vidět. Tam to byl propadák.

Milan HP

host - 9.142 (?), 12.4.2023 8:29

Opravdu nevím, co se tady pořád řeší. Málokoho asi zajímá, kolikrát a jakou rychlostí kdo běžel se sadbou ze skleníku a zpátky. Je prostě aprílové počasí, letos asi vlivem globálního oteplení chladnější. A podle toho se musí přizpůsobit. Každý kdo nějak něco pěstuje. Obzvlášť pikantní je pak sdělení, že zahrádkář nemůže dát sadbu do skleníku, protože tam hnízdí kocour. Způsob uavžování hodný naší současné vlády. Je vidět, že na zahradách ještě není co dělat, tak se to vybíjí tady. PP.

Milan HP - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3274) - 208.138 (?), 12.4.2023 14:16

PePé, ale já už v tom nejedu, nemaje skleník.laugh Ale to přirovnání kocoura a uvažování vlády sedí. sad

Možná se nemůžou rozhodnout a tak žádají o radu. A kdyby něco nevyšlo, není to na nich.

Milan HP

host - 98.31 (?), 11.4.2023 16:00

Také mám problém s okurkami. Zkoušela jsem naroubovat a začínají žloutnout. Nevím, jestli jim něco nechybí? 

Okurka žloutnutí
Okurka žloutnutí
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Nestabilní pH v bazénu10.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty