Hokaido - jak poznám, že je plod ke sklizni
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 209.51 (?), 9.8.2010 11:40
Tedy ne že bych byla až takový znalec, hokkaido pěstuji teprve třetím rokem, ale mívají různé barvy, já mám letos zelené, z originál japonských semínek. A zralost jsem vždycky kontrolovala na stopce, ona jakoby zdřevnatí, zežloutne, seschne - nevím, jak to popsat. A tyhle zralé nechávám na zimu, nezralé, sklizené před mrazy, konzumujeme ihned.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Oxalistriangularis - Zlatý Zahrádkář (578) - 241.202 (?), 9.8.2010 13:03
Nejlepší je suchá, studená komora. Já takovou mám. V ní mám velkou dřevěnou bednu a hokkaida skladuji v ní, ve dvou až třech vrstvách na sobě. Ta třetí horní vrstva je brzy zkonzumována a v těch dvou zbývajících vrstvách se jim nic zlého neděje. V suché studené nevytápěné místnosti nehnijí, ani žádná jiná újma jim nehrozí. Před několika lety, když jsem hokkaida měla poprvé a bylo jich jen pár, uskladnila jsem je v lavoru, naskládaná do kopečka, na prvním schodě do hlubokého sklepa. Šlo na ně ze spoda ze sklepa přeci jen trochu vlhka a už koncem ledna se na nich začaly dělat tmavé flíčky, asi nějaký druh plísně. Hokkaida jsem urychleně oloupala a využila tak, že šla do chléva a pipky si na nich ještě stačily pochutnávat .
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.238 (?), 22.8.2012 15:55
Tak moje deliciany hokkaida takto sklizené jsou uvnitř jak brčál. Ach jo..
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.238 (?), 22.8.2012 15:56
Byly sytě oranžové, stopka ale nezaschlá.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 75.144 (?), 5.10.2010 11:54
Dobrý den, poradí mi někdo. Dnes už je říjen a já nevím co s dýněmi na zahrádce. Mám dýně špagetové, hokaido a žádná z nich není hezky oranžová. Mám jich dost, ale všechny v různých odstínech zelené. Sázela jsem v dubnu poprvé.
Dík za radu H.D.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|