Hliva ustrična

marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.54 (?)
27.9.2013 10:43

Měla jsem ji už asi sedmkrát. Postavím ji do čtvercové podmisky, nahoře proříznu asi sedm cm dlouhý otvor. Nechám stát na chodbě, teploty zhruba od 15 do 22 st. Prokořenění trvá podle teploty zhruba měsíc až dva a pak z bočních otvorů vyrostou plodnice. Někdy jen ze dvou, někdy ze všech čtyř. Váha všech plodnic podle velikosti něco kolem kila až kilo a půl.  Občas do proříznutého otvoru šťournu prstem a když je sucho, cvrndu tam trrochu vody. Nepřelít!
Já ji kupuji v únoru a pak po sklizni, to bývá většinou v květnu, ji dám ven do stínu. Letos v srpnu (pořád byla venku)  byla druhá sklizen něco kolem kila. Pozor na na slimáky.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 234.150 (?), 26.9.2013 18:55, zobrazeno: 3183x

Zdravim, dnes som si kupil vrece z naočkovanou hlivou ustričnou. Prosim o radu niekoho kto s tým ma skusenosti kde mam dať to vrece na aku teplotu a či to treba polievať. Dakujem

marmisa - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (161) - 96.54 (?), 27.9.2013 10:43

Měla jsem ji už asi sedmkrát. Postavím ji do čtvercové podmisky, nahoře proříznu asi sedm cm dlouhý otvor. Nechám stát na chodbě, teploty zhruba od 15 do 22 st. Prokořenění trvá podle teploty zhruba měsíc až dva a pak z bočních otvorů vyrostou plodnice. Někdy jen ze dvou, někdy ze všech čtyř. Váha všech plodnic podle velikosti něco kolem kila až kilo a půl.  Občas do proříznutého otvoru šťournu prstem a když je sucho, cvrndu tam trrochu vody. Nepřelít!
Já ji kupuji v únoru a pak po sklizni, to bývá většinou v květnu, ji dám ven do stínu. Letos v srpnu (pořád byla venku)  byla druhá sklizen něco kolem kila. Pozor na na slimáky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz