Herbicidy na zahradě aneb Konec rajčat v Čechách?
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 193.181 (?), 3.7.2013 12:38
nic mu nie je, az na to ze tam je momentalne len jedna mala rajcina.
ak by to bola cisto iba vlastnost odrody krutili by sa listy aj susedovi, ktoremu som priesady poskytol
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 193.181 (?), 3.7.2013 12:39
pardon, prispevok bol reakcia na iny prispevok
|
|
 |
|
 |
 |
|
m3f - Diamantový Zahrádkář (5589) - 133.163 (?), 3.7.2013 14:02
Čím soused hnojí, jak často hnojí, kdy vylamuje zálistky, vylamuje je vůbec, jak často zalívá, v čem má rajčata vysazena??? To vše může mít vliv na růst. V tomhle kroucení problém určitě nehledejte, a to že rostliny nemají plody je stav který v současné době panuje u mne, u mého souseda, i u jiných, bohužel jsou podmínky rajčatům nepřející.
|
|
 |
|
 |
 |
|
kamo - Stříbrný Zahrádkář (430) - 198.248 (?), 2.7.2013 15:22
manipulácia s 1,5m rastlinami, ktoré sú popriväzované o balkón v úplne koreňmi prerastenej hline by bolo problematické, tak skúsim aspoň zvrchu doplniť novú zeminu...
napadlo ma, či to neni reakcia rajčiakov na prehnojenie trebárs s kombináciou nevhodného PH? V kupovanom substráte je možno priveľa niektorých prvkov, nemyslím že by tam mohlo byť také množstvo zbytkov herbicidov, že sa to prejavý na rastline.
Pozeral som na nete poškodenie herbicidmi - rastliny sú rovnako zdeformované ale tam bol priamy kontakt s prípravkom, a nie nejaké stopové množstvo...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 4.7 (?), 2.7.2013 15:59
Tiez si myslim, ze tieto problemy mozu byt aj prehnojenim. Prehnojenie sa casto prejavi ako deficit inej ziviny, kedze prijimanie ionov je casto kompetetivny proces. Napr. vela draslika a mate chlorozu pre nedostatok horcika. A podobne.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|