Dýně - prosba o radu
|
|
 |
 |
host - 103.149 (?) 13.10.2009 11:42
Nevím, jeslti nepřicházím s radou pozdě. Tak pro příště:
Dýňová marmeláda:
1,5 kg dýně, 60 dkg cukru, l lžíčka kys.citronové, Gelfix, 1,5 lžíčky meruňové tresti(nebo nanasové, či broskvové)
Dýni nastrouhat na jemno, přidat cukr, nechat odstát do druhého dne.(nemusí být, ale pak se déle vaří). Odebereme šťávu, do které zamícháme kyselinu citronovou a nalijeme zpět a vaříme dokud nezesklovatí, 20 až40 minut. Přidáme Gelfix a ještě 5 miut povaříme. Nakonec přidáme meruňkovou tresť a horké plníme do skleniček, které obrátíme 5 minut dnem vzhůru.
Dýňové zelí:
Dýni nastrouhám nahrubo, Na tuku zpěním cibulku, pro lepší chuť může se orestovat i špek. Vložím nastrouhanou dýni, osolím, okmínuju a dusím. Ke konci můžeme lehce zaprášit moukou, ochutit octem, stejně jako děláme zelí.
Naďa
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 210.223 (?), 9.9.2009 13:23, zobrazeno: 9876x
Dobrý den,
Zasadil jsem dýni (vůbec netuším, co je to za druh) a nyní je již objemnější, takže uvažuji, co s ní. Nejprve bych potřeboval vědět, zda nemám ostříhat ostatní květy, mohlo by to pomoct růstu, nevím. Dále nějaký dobrý recept na kompot, džem nebo podobně. Je možné, že toho potřebuji vědět více , jestli vás něco napadne, dejte vědět. Moc děkuji Aleš
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 103.149 (?), 13.10.2009 11:42
Nevím, jeslti nepřicházím s radou pozdě. Tak pro příště:
Dýňová marmeláda:
1,5 kg dýně, 60 dkg cukru, l lžíčka kys.citronové, Gelfix, 1,5 lžíčky meruňové tresti(nebo nanasové, či broskvové)
Dýni nastrouhat na jemno, přidat cukr, nechat odstát do druhého dne.(nemusí být, ale pak se déle vaří). Odebereme šťávu, do které zamícháme kyselinu citronovou a nalijeme zpět a vaříme dokud nezesklovatí, 20 až40 minut. Přidáme Gelfix a ještě 5 miut povaříme. Nakonec přidáme meruňkovou tresť a horké plníme do skleniček, které obrátíme 5 minut dnem vzhůru.
Dýňové zelí:
Dýni nastrouhám nahrubo, Na tuku zpěním cibulku, pro lepší chuť může se orestovat i špek. Vložím nastrouhanou dýni, osolím, okmínuju a dusím. Ke konci můžeme lehce zaprášit moukou, ochutit octem, stejně jako děláme zelí.
Naďa
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 191.158 (?), 13.10.2009 12:45
Vybrat semínka, posolit je a 24 hodin nechat uležet. Potom upražit v troubě a sníst - to je pro mne nejlepší pochutina navíc plná zinku. Zbytek dýně na hnůj nebo praseti.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
babima - Bronzový Zahrádkář (98) - 143.253 (?), 21.10.2009 19:59
Dobrý večer, p.Mirku na jiné diskuzi sVámi plně souhlasím, ale tady ne p.Aleš chtěl recepty na zpracování dýně, píše kompot, džem,z čeho by to udělal, když by ji vyhodil?Vy jste poradilsemínka, pokud bude chtít napíši recept na kompot.Pražená semínka jsem nejedla, ale určitě si je upražím, já tu svoji teprve budu zpracovávat ana hnůj vyhodím jen odpad.Zdraví Vás Marie.Co se týká Vaší pochoutky tak dám vědět.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|