|
Cuketa, kdy sklízet?
|
|
|
|
host - 157.239 (?) 20.6.2015 12:43
Hmota se šikne, když chcete připravit cuketu smaženou v trojobalu, ala zelí, bramborák, džem, coby zapékací podložku... Je lepší pěstovat více rostlin-i kdyby měla část úrody skončit rozdáním, jako matroš pro výtvarku, v kompostu. Občas se totiž stane, že na některé cuketě, patizonu a jiných tykvích kvete samčí květ v odlišnou dobu než samičí, a i proto dojde ke zbytečnému výpadku ve sklizni. Taky nezapomínejte na přihnojování, potřeby výživy jsou srovnatelné s lidskou mládeží na konci puberty, tzn, že žerou jako kyselina. V hladu bere vše pro sebe ten nejstarší plod, mladé trčí a posléze hnijí-škoda... S.P.,Ch.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 85.176 (?), 20.6.2015 10:01, zobrazeno: 11245x
Zdravím, mám cukety prvním rokem a některé plody mají okolo 20 Cm, zajímalo by me jak poznám ze jednotlivé plody jsou připravené ke sklizni.
Děkuji Lukáš
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.38 (?), 20.6.2015 11:23
Záleží, na co je chcete použít. Zhruba do této vaší velikosti, se dají chroupat i syrové, s chutí podobnou jako kedlubničky. Na různé kulinářské úpravy, můžete i větší. Máma nám vždycky smažila cuketu na kolečka, obalovanou klasicky na řízek a to bylo i s cuket zhruba 40cm.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 20.6.2015 12:43
Hmota se šikne, když chcete připravit cuketu smaženou v trojobalu, ala zelí, bramborák, džem, coby zapékací podložku... Je lepší pěstovat více rostlin-i kdyby měla část úrody skončit rozdáním, jako matroš pro výtvarku, v kompostu. Občas se totiž stane, že na některé cuketě, patizonu a jiných tykvích kvete samčí květ v odlišnou dobu než samičí, a i proto dojde ke zbytečnému výpadku ve sklizni. Taky nezapomínejte na přihnojování, potřeby výživy jsou srovnatelné s lidskou mládeží na konci puberty, tzn, že žerou jako kyselina. V hladu bere vše pro sebe ten nejstarší plod, mladé trčí a posléze hnijí-škoda... S.P.,Ch.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
kastef 1975 - Stříbrný Zahrádkář (305) - 138.131 (?), 20.6.2015 12:43
je to tak, nejlepší sou mladé /tak 20cm/,já to nemám podle velikosti ale dělám zkoušku-zkusím zarýt nehet, když je to jak do másla, tak je použiju opečené, když už to trošku skřípne tak na nákyp, buchtu,smažené kolečka.Ty přerostené, to se taky někdy stane, sou dobré na bramborovo cuketové placky.Nebo kdo má slepičky tak rozzseknout a nechat zobat.Není nutné je vyhodit.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|