Tohle parvděpodobně je fyziologického původu, nikoliv tedy choroba. Měl jsem nedávno stejný problém u svých Tomato Berry a vypadalo to mnohem hůř. V angličtině tomu říkají "edema", čili otok. A bylo to přesně jako u Vás: objevilo se to jen u jediné odrůdy. Přidávala jste do své směsi či substrátu, do kterého jste je přesadila, nějaká hnojiva? Mám za to, že je to kombinace faktorů: rychlý růst (vyšší teplota), nedostatek světla a přebytek živin, jmenovitě nejspíš dusíku. Když jsem na to po čase přišel, přesadil jsem je do méně bohaté směsi, dal do karantény pro případ, že je to choroba, listy jsem ponechal na rostlině, protože se mi zdály funkční a počkal, co se z toho vyvine. Dnes jsou to dospělé rostliny, ze kterých jsem už sklidil několik rajčat. Nijak odlišné od ostatních. Na vysvětlenou: pěstuju rajčata přes zimu při umělém přisvětlení doma za oknem, takže tyhle rostliny byly vyseté 1.11.20.
Ještě jednou je přesaďte, není potřeba ihned, jen do nepřihnojeného kvalitního substrátu či směsi. Listy nechte na rostlině. Světelné podmínky se lepší každým dnem, takže tam není třeba nic měnit a možná jim zkuste snížit teplotu třeba na 18°C nebo i méně. To by mělo vyřešit Váš problém. Je to sice bez záruky, ale co jiného můžete dělat? Stříkat nějakou chemií mladé rostlinky? To není dobrý nápad.
Milan HP
P.S. Snímky mého postižení lze nalézt na vlákně Rajčatový hokus pokus - nová sezóna II. Nechci zatěžovat server novým uveřejněním.