Beros na co použít?
|
|
 |
 |
oivo - Bronzový Zahrádkář (92) - 166.45 (?) 5.7.2012 19:17
Pane Mirku, budu oponovat. Zavařujeme je a jsou výtečné, pokud někdo snáší pálivou chuť. Oni nejsou zas až tak pálivé, jako feferonky. Použití do všeho, salátů, pod maso atd., zavařování do klasického paprikového nálevu. Známá, aniž by se snažila si je vypěstovat sama, čeká až ji nějakou sklenku věnuju, dává je do tvarohové pomazánky a s manželem má vystaráno.Ugrilovat je, mě ještě nenapadlo, rozhodně to vyzkouším, ale to si ještě počkám, zatím jsou tak 1 cm. I.
P.S. Opravdu je to Beros, samozřejmě dužnina je tak 1- 2 mm silná.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 174.216 (?), 5.7.2012 12:42, zobrazeno: 7034x
Předpokládám, že se syrová nejí. Tak na co ji využít? Děkuji
|
|
 |
|
 |
 |
|
ivap - Zlatý Zahrádkář (754) - 243.114 (?), 5.7.2012 13:15
My z douhých feferonek (předpokládám, že je Beros pálivý) děláme omáčku, která je použitelná na ochucení mletého masa, do majonézy, k masu... Recept jen "baj voko" - feferonky nakrájet na kolečka, prosypat hrubou mořskou solí, dát do vhodné nádoby (používám kbelík od tříkilového jogurtu) a zalít vinným octem. Nechat uležet do zimy, čím déle, tím lépe. Pak rozmixovat, přelít do menších nádob. Nekazí se ani při pokojové teplotě, plíseň se zřejmě bojí . Jen doporučuji pracovat v gumových rukavicích, nejlépe jednorázových a NESAHAT si na obličej, na rty, oči...
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.216 (?), 5.7.2012 18:28
A s nějakou přílohou nebo jen papričky a rajčátka se sýrem? :)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
oivo - Bronzový Zahrádkář (92) - 166.45 (?), 5.7.2012 19:17
Pane Mirku, budu oponovat. Zavařujeme je a jsou výtečné, pokud někdo snáší pálivou chuť. Oni nejsou zas až tak pálivé, jako feferonky. Použití do všeho, salátů, pod maso atd., zavařování do klasického paprikového nálevu. Známá, aniž by se snažila si je vypěstovat sama, čeká až ji nějakou sklenku věnuju, dává je do tvarohové pomazánky a s manželem má vystaráno.Ugrilovat je, mě ještě nenapadlo, rozhodně to vyzkouším, ale to si ještě počkám, zatím jsou tak 1 cm. I.
P.S. Opravdu je to Beros, samozřejmě dužnina je tak 1- 2 mm silná.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
oivo - Bronzový Zahrádkář (92) - 166.45 (?), 5.7.2012 19:44
Tuhé bych neřekl, jsou takové poloměkké, se silnostěnnými je to neporovnatelné, ty také zavařujeme. Berosy nezavařujeme v celku, ale nakrájené na 3 -4 cm dlouhé kousky, pochopitelně včetně semínek, jenom bez té stopky. (Ty dostanete v marketu). Ale berte to jenom jako libůstku, někdo má rád... I.
A když vás pálí huba, už nepoznáte jestli jsou tuhé nebo měkké.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|