Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podľa Wikipedie je to úplne jedno, a teda chilli, feferón i kayenské korenie sú jedno a to isté.  Napriek tomu nie som o tom celkom presvedčený.

Na juhu sa totiž papriky delia na konzumné sladké, pálivé, koreninové, kozie rohy, feferóny a chilli. Rozdiel medzi nimi je najmä v chuti, tvare, hrúbke steny a v pálivosti.

Osobne sa ale domnievam, že feferón je spolu s kayenským korením iba určitou časťou množiny toho, čo sa v celosvetovom merítku označuje za chilli papričky. A že jeho názov zrejme vychádza zo zovšeobecneného talianskeho „peperoncini“, pod ktorým Taliani rozumejú určitú veľmi jemne sladkastú, relatívne slabo pálivú radu papričiek (cca 200 až 1000 Scovilleho jednotiek) guľatého alebo špicatého tvaru. Kým u ostatných chilli podľa nich prevláda skôr ten typický a veľmi výrazný ostrý tón...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika