Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji všem za příspěvky do této diskuze. Šlo mně opravdu hlavně o nějakou tu akumulaci tepla. Pochopitelně zamezení tepelných ztrát je také důležité, ale to se dá řešit nějakými technickými prostředky. Jak vypadá mé pařeniště? V nejvyšším místě je 60 cm, v nejnižším 50 cm. Plocha je 3,4 m2, plocha prosklení o trochu menší (pokud odečtu rámy oken). Objedm vzduch je nějakých pár litrů pod 2 m3, Pařeniště je zapuštěné 30 cm do země a celou tuto část bych chtěl vyzdít feolitovými cihlami. Odhadem by to mělo být asi 50 cihel tj. 112 dm3- cca 430 kg.

Voda má možná tepelnou kapacitu větší neř feolit, ale z vody se nedá nic postavit. Když se dá do pařeniště, tak zebere plno místa. Feolit bude přesně v místech, kde dnes je jen hlína, takže plocha pařeniště bude zachována.,

Zdrojem tepla je slunce a jeho působení na skleníkový efekt. Slunce hřeje i když ho na obloze nevidíme a pařeniště se také ohřívá. Vzduch se ohřívá hodně, ale nevím jak se mně budou ohřívat ty feolitové cihly.

Nadzemní část je ze stavební překlížky 22 mm, oplášťovaná polystyrenem o tloušťce 5 cm. Mohl bych ještě přidat ze vnitřku molitan tl. 5 cm. Okna mám zatím s jednoduchým sklem, ale chtěl bych na ně dát ještě folii z venkovní strany (zdá se mně to lepší než zevnitř. Jka řešit spáry mezi okny zatím nevím.

           Vladimír

PS.: Svého času zde psal Ivan z Okénka o experimentálním skleníku v Mongolsku s akumulační stěnou. Nemohu najít vlákno ve kterém o tom psal.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika