Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

19.5.20 Nechci slavit předčasně, ale zdá se, že válka s mrazíky je u konce, z mého pohledu vítězně a s minimálními ztrátami. Na pozicích mám už všech 41 sazenic (původní plán byl 36) a ani je na noc už nezakrývám, i když ochranné prostředky jsou stále připravené k okamžitému použití. Nejlíp jsou na tom ty, které byly pod kamennou stěnou v igelitovém tunelu – viz snímky. Nelinka už bez zábran rozvíjí svůj typický dlouhý vijan a i některá ostatní (Start, Tomato Berry) mají plody. Dvě Nelinky, vysazené v neděli 17.5., mi v balkonovníku přerostly tak, že už jsem je s plody sázel. Umrzlou Startku jsem vyměnil za Strabenu. Startka měla už krásně zapuštěné kořínky ze stonku a zbyly jí dva spodní listy. Asi by přežila, ale úroda by nebyla valná.

 

Příbuzní, kamarádi a známí jsou nespolehliví odběratelé: zbývá mi nejmíň 20 sazenic i zvučných odrůd (Jahodo, Bejbino, Tomato Berry) a to nepočítám řízky. Plánuji jim v divokém koutu zahrady vykopat díry, pohnojit a zasadit, aby ukázaly, co umí. Co s nimi jiného, když je nikdo nechce? Nedopustím se přece vraždy!

 

Doma začíná postupné stěhování národů: plodící velké postupně přesouvám na balkon. Např. Startka 2 si totiž i po uštípnutí vrcholů vyhnala další 4 fazochy, které už sahaly až do stropu. Sklizeň od 7.4. do dnešního dne 4 030g. Na keřích ale zůstává spoustu červených, protože je nechávám skoro až přezrát kvůli chuti. Některá díky tomu praskají.

 

Papriky ale nahoře venku trpí chladem nebo lépe nedostatkem tepla, i když jsou pod dvojitým propylénem. Rostou extrémně pomalu a mají takové ty šupinaté výrůstky, které tady někde Vladimír pojmenoval, ale já to blaze zapomněl. Takže jsem další ještě nevysadil. Papriky dole, jak za oknem, tak v balkonovníku i na balkóně, jsou na tom mnohem líp. Ty v balkonovníku už mají 3 až 5 papriček každá. Ta největší na Lungy už je přes 15 cm dlouhá a zaslouží si titul „paprika“.   

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika