Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

22.12.19 Tak nakonec jsem se rozhodl pro světlo denní bílé, 6500°K. Mrňousům jsem nainstaloval výkon cca 6000 lm, tedy kolem 50W v běžných LED žárovkách. Paprika a rajče dostávají asi 4000 lm: LED žárovka a zářivková trubice (celkově 38W). Vypůjčím si opět luxmetr a změřím intenzitu na rostlinách. Odražeče jsou vytvarovány tak, aby byly ztráty světla do místnosti co nejmenší. Ovšem to rajče si vlastně ponechávám jen ze zvědavosti – téměř celé uschlo. Stala se nějaká chyba, viz výše. Paprika prosperuje celkem slušně, byť s oranžovými plody.
A po úvaze jsem se v hnojení přiklonil ke Kristalonu. Rozhodlo to, že modrý, tedy růstový, Kristalon je dusičnan amonno-vápenatý, takže snad poskytuje snadno přístupný vápník i dusík. Zalévám pouze jednou týdně, protože zemina, kterou používám (půda ze zahrady+Perlit+písek), velmi dlouho drží vodu. Po přenesení do cca 19°C a přisvětlení rajčátka značně ožila. Na noc jim ale teplotu snižuju tak k 16°C. Každé z nich má teď k dispozici asi půl litru zeminy. Celkově mám 9 sazeniček rajčat (odrůdy Start, Maglia Rosa, Vilma, Tomato Berry, Strabena a Nelinka) a 2 papriky Jablina. Tím jsem dodržel slib daný manželce, že nebudeme mít „zaprataná“ všechna okna. Tedy do doby, než začne výsev sazenic do zahrady.wink

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika