Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tak spoň je tam preventivní postřik :D

No dobrá, ale co jsem udělal špatně teda?

Rajčata zakoupená ze zahradnictví. Několik týdnů v domácnosti na slunném prostředí dovolím si říct s nekolísající teplotou. Občas trochu uvadla nedostatkem závlahy ale nikdy, že by schnula nebo byli svešené celé. Ven se dávala pravidelně otužovat a zasazena ven až nebyli mrazy. Ničím nestříkaná až do dneška.

Hlína je vzíta ze záhonků, které nikdo 20 let neobdělával a nikdy tam jiná rajčata ani nebyla Říznutá zakoupeným kompostem. Hnojivo přidáváno žádné nebylo. Mají slunné prostředí od východu až do západu na ně pěkně svítí. Předchozích 10 dní měli počasí takové, že pořád mrholilo a bylo zataženo.

Na internetu jsou všude samé návody a triky ale já jakožto amatér a prvně pestujíc rajčata nepoznám rozdíl mezi plísní a čím co je podobné.

Snažil jsem se dodržet postup jak s nima zacházet, kdy je vysadit a stejně se podívejte jak vypadají a jak to dopadlo. Nechat tomu tedy volný průběh? Ulamovat poškozené listy nemám? Každej má na internetu nějáký názor, ale protože se rozporují nebo si nejsem jist. Rozjel jsem diskuzy. Měl jsem obavy, že se jedná o plíseň protože je "poškozeno" jen pár rajčat a jde to pěkně postupně z jedné strany záhonu na druhou. Taky proto jsem se neudržel s tím acrobatem a aplikoval jsem jej.

Vypadáto, že zůstanu u pěstování salátu a hrášku :D rajčata jsou na mě asi vyšší level.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika