Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Katko, vypadají fakt dobře. Gratuluju. Takže kolik máte celkem odrůd a rostlin? 

Co se osvětlení týká, napadlo mne, že je potřeba sledovat přírodní cyklus. Nevím ještě, zda je to správně, budu teprve ověřovat, ale je to celkem logické. Malým rostlinkám stačí na růst méně světla, ale postupem času, jak pokračují ve vývoji, bude třeba přidávat. Pozoruju totiž, že uvadá víc a víc listů úměrně k tomu jak rostlina roste a jak stíní své spodní listy. Já už jsem ve stádiu květů a malých plodů, takže vyberu vhodné jednotlivce, přesadím je do velkých květináčů a přidám jim osvětlení - intenzitu i čas. Myslím, že za stávajících podmínek bych se plodů nemusel dočkat dřív. Ostatně je tomu tak i v přírodě: moje jsou tak někde v dubnu a to světla valem přibývá. U umělého osvětlení - to přírodní letos zatím lze téměř ignorovat - je možné také změnit vzdálenost zdroje od rostlin (intenzita ubývá se čtvercem vzdálenosti), ale tady se právě dostávám do problémů. Jednotlivé odrůdy a typy rostlin rostou nestejně rychle, takže při stejné výšce jedněm hrozí připálení a druhým se světla nedostává. Souvisí to i s jejich pozicí vůči zdroji. Například moje 3 Vilmy jsou jako schůdky: ta největší 25 cm, prostřední tak 12 až 15 a ta nejmenší jen 5. Jsou to trochu šachy, ale je nutná maximální flexibilita.

Přírodní cyklus také napodobuju tím, že jim na noc snižuju teplotu: vypnu topení. Takže spím teple oblečenýfrown, sdílíme totiž společnou místnost.

Agro substrát jsem už vyřadil dávno, zvlášť pak ten univerzální a nejsem sám. Vůbec univerzální substráty většinou plní ty jednotlivé funkce jen částečně. Výseváč používám od Gramofloru a růsťák Florii s mykorhizou.

Zlomenému Tiny Timovi držím palce. Moje nalomená Maglia Rosa už nasazuje na květ.smiley

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika