Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Determinantní - určitá znamená, že rostlina má předem v genech informaci o tom, jak bude růst (kolik květensttví, jak se budou střídat listy a květy a také když vyčerpá tento program, tak se růst zastaví a rostlina uhyne). Jsou to opravdu keříčkové odrůdy, pravděpodobně z jedné mutace nalezené na Floridě a ujaly se hlavně proto, že je s nimi méně práce a náklady na pracovní sílu byly proto podstatně nižší- prakticky kvůli byznysu. Většina keříčkových rodí v jedné nebo několika vlnách.

Indeterminantní- neurčitá.Rostlina stále roste dokud má dost výživy a ostatní podmínky, de fakto pokud by nebyla zima, tak by se teoreticky mohlo říct, že je to trvalka. Ovoce dozrává po celou sezónu postupně.

Všechna rajčata rostou jak venku na záhoně, tak i ve skleníku. Některá líp, některá hůře. Pokud vím, tak ve světě se nikdy neuvádí, že by nějaké rajče bylo přímo skleníkové. U nás se občas v popisech a na sáčcích uvádí, že rajče je určeno pro skleníky, asi proto, že tam vzhledem k delší sezóně a teplejšímu prostředí dávají vyšší výnosy. Je ale otázkou, co si pod pojmem skleník máme představit. Pochybuji, že jsou to takové ty kukaně 3 x 3 m i když i tam lze jistě pěstovat s úspěchem rajčata.

Pokud se jedná o ten první příspěvek, tak se opravdu jedná o co nejnižší odrůdy aby se při výsadbě koncem března do toho pařeniště, kam jsou určeny, vlezly. Výška toho nižšího je 30-40 cm toho vyššího 50-60 cm.

           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika