Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Máte pravdu, bydlím o hodně níž, cca 290 m n. m., nedaleko Zlína. Záhonek je orientovaný na jih. Loňské jaro bylo teplotně mimořádné, od 3. dubna denní max. teploty nespadly pod 15 °C a od 8. dubna se pohybovaly nad 20 °C, proto jsem risknula brzkou výsadbu a ono to vyšlo. Nenapsala jsem si, kdy jsem sklízela první rajčata venku, ale podle fotek, co jsem přiložila, jsem určitě toho 29. června nějaké rajče už snědla. Možná jsem byla u nás v obci první, co jsem venku sklízela rajčata. Aspoň mi to kolemjdoucí tvrdili. Poprvé jsem vysévala i sázela rajčata v různých termínech, to byl můj jednoduchý hokus pokus. smiley A moje závěry? Kupodivu nejlépe prosperovala první výsadba Startek z 16. dubna (výsev 8. 3.), od konce března umístěná ve studeném skleníku. Při nízkých nočních teplotách jsem sazenice jak ve skleníku, tak i venku překrývala netkanou textilií. Druhá várka stejné odrůdy (výsev 25. 3.) již tak pěkná nebyla. Sadila jsem 2 kořeny Orkáda, výsev 8. 3. - jeden kořen 5. 5. s květy, druhý 10. 5. kdy už nasazoval plody a já ho považovala za přerostlou sazenici. Ten později sázený byl po celou dobu vegetace slabší a zpomalený v růstu. Říkala jsem si, že příště sazenice, které nasazují plody, sázet nebudu.
Přikládám foto z 10. 5. 2018 s popisky. Po focení jsem ten samý den sázela jedno Orkado a poslední Startky - na fotce nejsou. Všimněte si, jak jsou rostliny Startek ze 17. dubna silné. Vydrželo jim to až do konce, ale odrodily rychleji, než ty z druhé várky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika