Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

k ptačinci - komerčně se nepěstuje, protože po sklizni snese leda přepravu z zahrádky pod oknem do kuchyně. Jinak se kdysi i předpěstovával jako první jarní salátek, protože přestože obsahuje 98% vody, tak zbývající 2% jsou pro jarní "detox" naprostá suprová záležitost.

k rajčatům - lykopen se netvoří pod 13°C a jeho tvorba je optimální až při teplotách nad 16°C. Tedy proto pokud skladujete otrhaná rajčata, tak při teplotě nad 13°C a závěrečné dozrání by mělo být v kuchyni na okně, kde je světlo a od teploty 16°C co nejblíže k 21°C. Zčervenání při teplotě mezi 7°C a 13°C má na svědomí tvorba karotenoidů ale jejich zdroj máme zajištěný mrkví. Takže pokud nejnižší noční teploty klesají pod 7°C a průměrná denní teplota klesá pod 12°C (maximální odpolední pod 15°C), je lepší plody s ukončeným růstem do velikosti otrhat a dozrávat skladováním doma. Přitom nic neriskujete, pokud rostliny necháte i nadále venku až do úplné smrti. Jisté je, že plody byť krátkodobě vystavené teplotě pod 3°C jsou nevhodné k dozrávání doma a je potřeba rozhodnout mezi vyhozením a zpraconáním začínajícím rozvařením (t. nezralé plody jsou pouze pro teplou kuchyni).

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika