Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

To máme nechat uschnout rostliny a stromy, protože Praha potřebuje kropit ulice?

Já jsem mluvil o bezohlednosti některých lidí v určité suché lokalitě (tedy vás se to nětýká, resp. dosud se vás to netýká...) Aby sklidili krásnou a na vodu náročnou zeleninu jako kdysi, případně zalily stromky pod nímž mají jen vysychavý černý úhor, tak čerpají vodu z podzemí, které je už třeba v dané oblasti i tak málo. Pokud mají hlubší studnu než sousedi, tak je vlastně nic nepřinutí šetřit a je jim jedno, že jiným již vyschly studny. Budeme dělat závody, kdo víc prohloubí svoji studnu? 

Já poté, co mi došly podzemní rezervoáry vody, jsem byl také nucen zalít rostliny vodou z řádu, ale jen takové množství, abych udržel mladé stromky a některou zeleninu co se dá zachránit při životě do přištích dešťů. Ale díky mulčům či zvyšováním organické hmoty v půdě mi vláha v zemi vydrží déle. Starší stromy na bujnějších podnožích přežily letošní sucho i bez zalévání. A zeleninu již budu pěstovat jen takovou, která se spokojí s menším množstvím vody. Žrouti vody jako košťáloviny či zelí jsou už pro mě pasé. V kuchyni ve dřezu mám kyblík a všechnu vodu kterou spotřebujeme na umytí či opláchnutí recykluji a liji k nejnáchylnějším rostlinám. A myslím, že dříve či později bude muset touto změnou projít více zahrádkárů...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika