Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jasně, to je daleko jistější. Jenže když už se v bytě pomalu nehnete pro rajčata, papriky a okurky, chcete se jich zbavovat co nejdřív. Můj hokus pokus se malinko vymknul kontrole co do rozsahu. Prostě přerostl sám sebe a mé možnosti, stejně tak jako spousta mých řízků. Takže případné ztráty by zas až tak moc nebolely. Mám opravdu silnou zálohu.

V počasí se řídím podle Němců pro Ústí a odečtu tak 5 až 6 stupňů pro tu nadmořskou výšku. Na noc předpovídají minimum 9. Moje rajčata se budou mít skvěle: tak kolem 3. Tuhle dostaly jen jedničku. Ale pro jistotu jsou přikrytá. Ne všechna, na dvě už nevyzbyly pytle, takže jsem je jmenoval kontrolní skupinou. Je sranda, že se zdá, že si vedou líp než ta přikrytá.

Podstata věci je v tom, že rozhodující je teplota půdy. A ta je relativně dost vysoká po těch slunečných dnech (dnes ráno 10°C u rajčat 10 - 15 cm pod povrchem). Pokud by přízemní mrazík poškodil listy a vrchol, vyrazí nové, pokud je kořenový systém "v teple". No a mráz, který by zničil celou rostlinu, by musel být pořádný samec. Takže si myslím, že riziko je přijatelné, zvlášť když se snažím mít rajčata co nejdřív. Otázka ale je, zda je opravdu budu mít dřív. Dám vědět.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika