Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

7.11.18 Řízky si vedou střídavě: některé velmi dobře, některé místo zakořenění v půdě uhnily. Především ty, na kterých jsem tak neuváženě nechal plody a již opylené květy. Uhynuly řízky z výhonů na listech i na vijanech. Nahradil jsem je řízky ze zálistků. Další chybou bylo, že jsem ty zasazené již v září nechal venku i s podšálky a nevylil z nich vodu po dešti. Ze 4 řízků Stupického z odumírajících rostlin na balkóně zašly 3 a jeden zbývající bojuje o přežití.
Nicméně jsem z klonů už sklidil jeden plod MM o velikosti nehtu na palci, který začal růžovět a rýsuje se další. Ovšem to je nechtěný „úspěch“. Startka s plodem si ale vede dobře, plod pomalu roste. Ostatně oba řízky Startky projevují značnou vitalitu. Také už jsem byl nucen udělat jeden řízek z řízku MM a u jednoho MM klonu se chystám uříznout vrchol také na zařízkování, protože roste velmi bujně – už má výšku 40cm – ačkoliv nebyl přisvětlován. Uvědomuju si ale, že je to zatraceně brzo.
Semenáčky rostou beze ztrát podle své ranosti: nejrychleji Stupické (mají 2 bramborové pravé listy, takže to je Stupické), pak Maglia Rosa a Mini Kumato a na chvostě Vilma a Sleeping Lady.
Přisvětluji všem stejně odpoledne od cca 16:00 do 19:00. Alobalové odražeče světla na noc sundávám a snažím se také na noc snížit teplotu v místnosti alespoň o 4 stupně, takže spím v 17 - 18°C. Prý je to zdravé.
Živé řízky jsem včera přihnojil 2% roztokem dusičnanu vápenatého v zálivce. Jako půdu používám univerzální substrát Floria s mykorhizou smíchaný se zeminou ze zahrady na chalupě tak půl na půl a s přídavkem písku, dřevěného popele, drcených vaječných skořápek a mletého dolomitského vápence.
Zítra pojedu na chalupu, takže poreferuji později. Protože bylo relativně teplo, doufám, že ještě bude malá sklizeňka.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika