Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

3.6.18 Práce na přístřešku pokračují, ale s problémy. Některé zemní vruty jsem musel převrtat, protože byly příliš našikmo (kamenitá půda). Ale sloupky už stojí, zbývá natáhnout lanka a položit plachtu (obojí mám). Zatím je počasí a i předpověď bez hrozby plísně. Ostatně ta obvykle chodí později.

Řízky v porovnání se sazenicemi z 15.3. už všechny mají plody, kdežto sazenice teprve rozkvétají. Z toho soudím, že i včasné řízkování/výsev jsou určitá ochrana před plísní, protože budou asi mít zralá rajčata před jejím příchodem. Některé mateře (Crimson Crush a Mountain Magic) už mají plody velikosti snookerové koule stejně jako Stupice vyseté 19.1. Je zajímavé, že Stupice na balkóně jsou na tom přibližně stejně jako na chalupě (135 versus 570 metrů n.m.). Nejspíš díky dlouhodobě teplému počasí. Uvidíme, kdo první uzraje.

Třetí oběť krtkova dlouho vypadala na úhyn, ale nakonec přežila a je pozoruhodné, že i v tom zuboženém stavu dál rozvíjela své dva plody. Zbyl z ní jen vrcholek a ty plody.

Nechci to zakřiknout, ale zdá se, že se krtek už neprojevuje. Asi mu moje rajčata nějak vadí anebo v tom suchu už nemohl najít potravu. Půda je opravdu vyprahlá do víc jak půl metru.

Zalévám každý den, každý jednotlivec dostane tak litr až litr a půl vody. Vodu leju do děrovaných růstových kelímků, které vždycky při výsadbě usadím nad kořenový bal, takže nezalévám plevel, ale jen rajče. Dost to urychluje zalévání: naplním kelímek a jdu dál. Voda je ze sudů, ohřátá sluncem až na 25°C, takže neochlazuju půdu. Do kelímků potom také přihnojuji, ale při výsadbě jsem pohnojil granulovaným hnojem do zásoby na vrstvu půdy mimo kořenový bal, takže teď mám na delší dobu od hnojení pauzu. Možná jim ale přidám trochu dřevěného popelu kvůli draslíku. Některé rostliny rostou tak bujně, že jsem je neuhlídal a teď pojedou na dva stonky. Na tři jako loni už ne.

 

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika