Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

V Bulharsku byl leden podobný tomu českému, ale teď už je skoro jaro. Létají už i komáři. Příští týden (14.2.) bude jarní svátek „Zarezan“, který je však spíše tráckou oslavou vína než rajčat. V tomto termínu se stříhá réva. Zajímavé je, že se má Zarezan letos slavit i v Praze.
Já už jsem vysázel nějaké stromky a chtěl jsem i něco z rajčat vysázet pod Lexan, ale ještě počkám do dalšího svátku „Baba Marta“ (1.3.). Rajčata jsou hodně přizpůsobivá. Myslím, že většina odrůd z Bulharska se dá pěstovat i v Česko-Slovensku a naopak. Já jsem v BG v loňském roce pěstoval z českých odrůd Tornádo F1, Albertovské žluté a nějaká keříčková rajčata (Denár, Orbit). Tornáda, otrhaná na konci sezóny za zelena, jsem jedl až do poloviny ledna. Bulhaři však mají raději větší rajčata s tenkou pokožkou, často i růžová. Je tam o něco delší sezóna s poněkud kratšími letními dny, ale přitom vyššími teplotami a nižšími srážkami. Někdy zralá rajčata pukají i teplem, a proto se zastiňují nebo podtrhávají. V letošním roce tam budu z českých odrůd pěstovat Stupické a Start S F1. Z místních i Kalinu F1 a několik nehybridních.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika