Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

16.1.2018 Měření za tmy ukazuje, že intenzita osvětlení není rovnoměrná.     Západní okno: levá strana 7300 lx, prostředek (pod bílým světlem 10W) 2400lx, pravá strana 6000lx.                                                                              Východní okno: levá 1800lx, prostředek (pod LED lampou) 16000lx, pravá 2800lx. Rozdíly mezi body měření jsou jen desítky centimetrů. Každá rostlinka tedy dostává dost dramaticky rozdílnou úroveň osvětlení. Je to dáno tvarem žárovek a jejich úzkým kuželem opravdu intenzivního světla. To pravděpodobně vysvětluje jejich nestejnou rychlost růstu. Neměřil jsem úroveň bez odražečů. 

Budu to muset upravit tak, aby rozdíly nebyly tak obrovské. I za cenu toho, že se celková úroveň trochu sníží. I tak si myslím, že je víc než dostatečná, zvlášť když trvá cca 12 hodin denně.

Překvapilo mne, jak moc snižuje intenzitu odstranění odrážečů z alobalu. Je to někde na úrovni 1/4 až 1/3 (první měření).

Milan HP 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika