Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jasně, tomu se nedivím a otáčím je, aby se jim nezamotala hlava, ale považuju to za známku toho, že jim nedávám dostatek světla navíc. Tak jsem přidal červené a modré - dnes poprvé, taneček se trochu zmenšil. No a až budu mít ty LED žárovky, budu jim moc přidat až do cca 200 W na příkonu. Světelný výkon nedokážu změřit, ale šlo by změřit intenzitu osvětlení na úrovni listů. Zkusím si půjčit luxmetr, aby byly experimentální údaje co nejpřesnější pro případné následovníky. Jo, ve svém dnešním hlášení o postupu jsem zapomněl zmínit, že ta semínka vysetá 16.12. udržuju v teplotě kolem 25°C oproti várce 1, která měla s bídou 20°C. Proto vyrašila o polovinu rychleji. Zdá se, že každý stupeň navíc proces klíčení urychlí.

Vladimíre - ale i ostatní, potřeboval bych slyšet Váš názor na nový nápad, který jsem dostal. Možná je nesmyslný. Chtěl bych třetí várku zasít do kelímku jen do poloviny zaplněného substrátem (myslím, že směs s krtincem není to pravé ořechové) a pak sazeničku postupně zasypávat, aby lépe kořenila a sílila. Samozřejmě zkusím i přesazení a budu se snažit porovnat výsledky. Pořád mi něco říká, že když není rostlina vystavena manipulaci, je na tom líp. Ale hlavně: na to dosypávání, myslíte, že je lepší použít ještě klíčivý nebo už standartní substrát? 

U Startky 1 jsem už použil standart. Tak to teď vyzkouším s klíčivým u Dvojky. Když se tak nad tím zamyslím, dospívám k názoru, že tam nebude rozeznatelný rozdíl. A pokud ano, spíš bych to přičítal různé "životní síle" těch dvou jedinců.

Díky za Váš názor.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika