Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Podle mého pozorování některé rostliny železnou (ocelovou) oporu přímo zuřivě odmítají – zkuste omotat stvol fazolu okolo železné tyče a okolo dřevěné a to bez přivázání. Do rána je fazol od železné opory odmotaná, odmítá ji a to opakovaně po několik dní. Na dřevě drží a vine se dál sama. Samozřejmě respektuji smysl ovíjení rostliny – některé rostliy jsou zásadně pravotočivé, jiné zase levotočivé. Má na to snad vliv teplota (chlad) kovu (ráno pod 10 °, odpoledne na slunci +40 °C) nebo chemické působení nebo další vlivy? Nevím, neumím vysvětlit, ale závěr si vyvodím podle svého empirického zjištění – železné opory (tyče tažené, válcované, roxory... vše s pokovením, nátěrem, bez úpravy atp.) se snažím odizolovat (tepelně, fyzikálně, chemicky?) izolací starou gumovou hadicí, PVC nebo PE elektrickou izalací. To platí pro víceleté opory ke stromků jednoznačně, u rajčat to neřeším i když o vhodnosti holého železa pochybuji. 

PS: Pokud neumím relevantně vysvětlit objektivně vypozorované chování kohokoliv nebo čehokoli, nezesměšňoval bych pozorovatele.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika