Pán Vysloužil, tým, že sú to prakticky všetko cherry, tá úroda nie je zase až taká obrovská, v sezóne som zbieral maximálne tak 4-5 kg za každé 2-3 dni. Sladkosť preferujem skrátka preto, že mne, aj tým, ktorým z nich nosím najviac chutia práve sladké. Človek, ktorý tento "level" sladkosti u rajčín nezažil si ani nevie predstaviť, že môžu byť tak sladké. Samozrejme sú tam aj iné chuťové nuansy, takže je to spolu obvykle ozaj delikátne potešenie. Bežná rajčina z obchodu máva približne 7 °Brix (= 7 %) cukornatosť, výberové cherry, tiež obchodu môže dosiahnuť až takých 9°Brix, a tie moje najsladšie majú 11-12 °Brix, čo je ako číslo pomerne "vlažné", ale takáto rajčina je ozaj ovocne sladká.
Na destilát mám málo materiálu, ale pravdupovediac, ani ma to veľmi neláka. :)