Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jen pro informaci přidávám něco k té dlouhé trvanlivosti a genové vybavenosti některých typů Španělských rajčat, Penjar, Colgar, Ramallet (je to neupravený Google překlad článku ze španělštiny):

Penjar rajče je typ odrůdová pěstuje na severovýchodě Španělska, které charakteristicky má dlouhou trvanlivost, drobné ovoce a širokou morfologickou variabilitu mezi kultivary. Chcete-li zjistit genetický základ pro dlouhou trvanlivostí v typu Penjar odrůdové a popsat genetické pozadí a agromorphologic vlastnosti skupiny, jsme studovali 27 Penjar Přistoupení zástupce v celém rozsahu kolísání vlastností souvisejících s agronomické chování, ovoce morfologie, a senzorické kvality.Zjistili jsme, že dlouhá trvanlivost Penjar (znamenají: 126,8 dnů), je vzhledem k zrání mutantní Alcobaa (alk) a molekulární základě této mutace je výměna thymin od adeninu v poloze 317 kódující sekvence NAC gen.NOR; tak, Alcobaça (ALC) je alela non-zrání (ani). Zesílený Délka fragment polymorfismus (AFLP) studie zjistila, 18,07% polymorfních lokusů v rámci typu odrůdové Penjar, což je více, než je obvyklé v krajových odrůd. Rozdíly v agronomické a morfologické znaky mezi přistoupení byla také velmi vysoká; tak, heterogenita skupiny Penjar pravděpodobně důsledkem zavedení alely ALC v různých krajových odrůd. Naše výsledky také ukazují, že v zárodečné plazmy obsahující ALC mutace životnost je v negativní korelaci s velikostí ovoce (hmotnost, šířku, délku a počet locules); tak, převaha drobného ovoce v rámci typu odrůdové je pravděpodobně výsledkem této zvláštnosti se vlekl do výběru pro dlouhou trvanlivostí.
           Vladimír

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika