Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, dospěl jsem k podobnému závěru: čm světlo podporuje růst i sílení víc než bílé. A u těch žárovek je opravdu nerovný poměr červená - modrá, hodně ve prospěch červené. Přesně kolik pak záleží na výrobci. Bílým světlem teď přisvětluju svým "velikánům" (už 70 cm), aby tolik nerostly. Ale mám kontrolní skupinu pod čm světlem. Čili výběr záleží na stádiu rostliny. Na náklady nehledím.

U bílého i plnospektrálního LED světla ale působí faktor stárnutí, protože se ho dosahuje luminoforem (s časem ztrácí účinnost a je to poznat, zvlášť při dlouhodobém přisvětlování), kdežto čm světlo je přímo z LEDek. Ty sice také stárnou, ale účinnost ubývá mnohem pomaleji.

V další fázi pokusu pak chci zjistit, jaký vliv má to které osvětlení na výrobu cukru pro plody a tudíž jejich chuť. Zatím sice jenom kvetou (Startky), ale myslím, že se už teď začíná rozhodovat. A asi si budu muset ještě hodnou chvíli počkat, než se dopracuju k nějakým závěrům. Určitě dám vědět.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika