Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

teoreticky by se mělo kontrolovat vše, prakticky to není možné.

Nejobtížnější je řešení dovozů rostlin, jejích částí a semen ze zemí mimo EU. Pro dovoz semen není třeba zvláštní povolení, vyjma osiva brukvovitých, trav a jetele z jižní polokoule, obilnin z Asie a Mexika. Povolený také není dovoz papriky, slunečnice, rajčete, rýže, kukuřice, vojtěšky, cibule, pórku, pažitky a fazolu, ostružiníku a slivoní (v širším smyslu slova). Pokud chceme dovést semena těchto druhů, musejí být opatřeny rostlinolékařským osvědčením s dodatkovým prohlášením.

Perlička na závěr- Dovážet by se také neměly rekombinantní rostliny, což je skoro škoda. Mimo běžných plodin mě rozesmál projekt modifikovaného huseníčku rolního, kterému do DNA tým amerických nezávislých biologů má vpravit DNA pro Luciferin - fluoreskující látku. Ten plevel by pak měl v noci svítit :-))) Projekt se jmenuje Glowing plants, ilustruje snadnou dostupnost rekombinantních technologií i pro obyčejné lidi- i malí sponzoří by měli dostat  semena zmíněného světélkujícího plevele. Nikoli však mimo USA.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika