Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Taky přispěju. Ten můj pokus je v běhu, občas se o té paprice zmiňuju na Rajčatovém pokusu, ale jen velmi okrajově. Takže závěry zatím nemám.

Měl jsem Jablinu na balkóně ve 12l nádobě pouze ve sterilizované hlíně ze zahrady smíchané s perlitem a pískem, plodila výborné papriky a když měly přijít mrazy, měla stále ještě nasazené plody (7). Bylo mi ji líto vyhodit, tak jsem ji vzal dovnitř na okno. Přihnojil jsem Cereritem, plody začaly růst, ale zatím (?) dosahují jen velikosti pingpongového míčku. Začal jsem ji 22.11. přisvětlovat 20W LED žárovkou, nejdřív 4000, pak 6500°K. Přes den. Teplota ve dne 20°C, v noci kolem 15°C. Postříkal jsem ji 1% roztokem dusičnanu vápenatého kvůli vápníku - dokonce 2x v rozmezí 14 dnů. A přidal ještě 18W zářivku, také 6500°K (denní bílá) - obojí 10.12.. Načež plody zoranžověly. Současný stav je setrvalý: rostlina je zelená, trpí muškami, ale neshazuje listy, ani nijak nechřadne. Asi sklidím plody - nezdá se, že by dál rostly - a počkám, zda přežije. Má neuvěřitelný kořenový systém. Pokud přežije, dám ji na jaře do většího květináče a šoupnu ji do osvětleného a vytápěného balkonovníku (z polykarbonátu a polypropylenové fólie). Podle počasí. No a podle situace ji pak možná seříznu. Dám vědět, jak to dopadlo.

Milan HP

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika