Určení plevele v trávníku a jeho likvidace
|
|
 |
 |
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 225.98 (?) 13.4.2016 22:38
A to mně se v trávě "kominíčky" taky líbí.
Podle mých vědomostí jí vyhovují chudé, mělké, písčité až kamenité půdy, vysychavé.
Takže důkladně hnojte, zalévejte, humusujte atd. trávník, všemožně tak podporujte růst "ušlechtilých" trav a snad ám bude biky ubývat. Myslím, že selektivní herbicid, který by biku z trávníku vyhubil, není (byť bika patří do jiné čeledi, než trávníkové druhy trav).
Kdysi tu byla zmínka o herbicidu Puma účinném proti prosovitým travám (ježatka apod.); třeba by byl účinný i na biku. Nutno vyzkoušet. Že by na buku působily ostatní trávníkářské selektivní herbicidy (Bofix, Starane, Lontrel atd.), by bylo třeba také vyzkoušet, ale moc velkou naději jim nedávám.
Josef.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 55.54 (?), 17.12.2015 11:49, zobrazeno: 13643x
Dobrý den.
Prosím o radu.Po letošním parném létě mi zaplavil zahradu plevel viz.obrázek.Nevím, jak se ho zbavit, poradí někdo.
|
|
 |
|
 |
 |
|
ivan z okénka - Zlatý Zahrádkář (800) - 184.133 (?), 17.12.2015 13:22
Nejspíše nějaký kakost (Geranium pusillum?). Jestli je to on, je "ozimého" charakteru" příští rok by kvetl a uhynul, jestli je to jiný, vytrvalý, vydrží, pokvete každý rok, kdy na zahradě bude (tento to nebude). Buď Vám na pozemek nalétl, nebo vyrůstá z půdní zásoby semen. Vcelku dobře se zničí zarytím. Zásobu semen omezuje použití dusíkatého vápna, růst rostlin okopávání, plečkování,... Jestli je v trávníku, lze ho vypichovat, Pokud Vám není proti vůli užití konvenčních přípravků, najdete je určitě v Agromanuál.cz. Stačí zadat kakost.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 29.3.2016 17:19
"...Jestli je to on, je "ozimého" charakteru" příští rok by kvetl a uhynul..."
Předtím se ale vysemení...
Máme ho po loňském létě taky všude, skoro úplně vytlačil popenec, který porostl zahradu předtím. Možná příští rok zvítězí něco jiného :)
JŠ
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 159.118 (?), 29.3.2016 20:20
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.215 (?), 13.4.2016 18:01
Dobrý den, v celém trávníku se mi vyskytuje tato rostlina. Ví někdo její název a jak se jí zbavit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 151.215 (?), 13.4.2016 18:03
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 225.98 (?), 13.4.2016 22:38
A to mně se v trávě "kominíčky" taky líbí.
Podle mých vědomostí jí vyhovují chudé, mělké, písčité až kamenité půdy, vysychavé.
Takže důkladně hnojte, zalévejte, humusujte atd. trávník, všemožně tak podporujte růst "ušlechtilých" trav a snad ám bude biky ubývat. Myslím, že selektivní herbicid, který by biku z trávníku vyhubil, není (byť bika patří do jiné čeledi, než trávníkové druhy trav).
Kdysi tu byla zmínka o herbicidu Puma účinném proti prosovitým travám (ježatka apod.); třeba by byl účinný i na biku. Nutno vyzkoušet. Že by na buku působily ostatní trávníkářské selektivní herbicidy (Bofix, Starane, Lontrel atd.), by bylo třeba také vyzkoušet, ale moc velkou naději jim nedávám.
Josef.
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|