Plevel pred zimou

host - 49.39 (?)
16.10.2009 13:03

Nejlepší termín aplikace je sice za plné vegetace, jak uvedl předřečník, ale ani nyní ještě není nic ztraceno. Pokud plevele mají zelenou hmotu - a to ji nyní mají ještě v dostatečné m íře - pak postřik bude fungovat i nyní. Neotálel bych a pokud mám plevel v takové m íře, že mi vadí, tak bych se do něj pustil, jakmile tento první sníh roztaje a plochy oschnou. Pokud postříkáte ještě nyní na podzim, na jaře budete mít polovičku práce. (Případně si udělejte vlastní pokus a nyní postříkejte půlku plochy a druhou půlku nechte na jaro. Pak srovnávejte výsledek.).

Josef.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
jikok - (48) - 169.89 (?), 3.10.2009 19:19, zobrazeno: 3434x

Myslite, ze ma cenu pouzivat Bofix a Roudup jeste ted, pred zimou? Nebo se radeji nachystat na jarni aplikaci?

host - 33.114 (?), 15.10.2009 22:53

nejlepsi je aplikace v plnem vyvynu rostlin, kdy rostliny vstrebavaji nejvice zivin, vody atd pres listy. Nejlepsi bude vyckat na jaro, konkretne duben-kveten

host - 49.39 (?), 16.10.2009 13:03

Nejlepší termín aplikace je sice za plné vegetace, jak uvedl předřečník, ale ani nyní ještě není nic ztraceno. Pokud plevele mají zelenou hmotu - a to ji nyní mají ještě v dostatečné m íře - pak postřik bude fungovat i nyní. Neotálel bych a pokud mám plevel v takové m íře, že mi vadí, tak bych se do něj pustil, jakmile tento první sníh roztaje a plochy oschnou. Pokud postříkáte ještě nyní na podzim, na jaře budete mít polovičku práce. (Případně si udělejte vlastní pokus a nyní postříkejte půlku plochy a druhou půlku nechte na jaro. Pak srovnávejte výsledek.).

Josef.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16.7.2025
Péče o jezírko na chtě15.7.2025
NEREZOVÝ BAZÉN15.7.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?15.7.2025
Péče o jezírko na chtě9.7.2025
Péče o jezírko na chtě8.7.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025