Jak zniči nežádoucí keř

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6693) - 70.100 (?)
14.7.2009 8:16

Pokud to roste na JEJICH pozemku, nesmíte. Leda potutelně. Osobně Vám nezávidím, bude to nekonečný boj. Proti prorůstání plotu travinami se dá použít Casoron, ovšem jen letos, příští rok už nebude. Ale teď už je na něj pozdě, aplikuje se zjara. Na keře je nejlepší potřít řezné plochy pařezů a větví částečně ředěným Garlonem. Garlon funguje i přes kůru, je vhodný i pro tu "utajenou" aplikaci.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
Čidy - (1) - 100.66 (?), 14.7.2009 7:27, zobrazeno: 11289x

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu.Koupili jsme pozemek, o který se roky nikdo nestaral.Je na něm milión druhů plevele.Jsme ve fázi, kdy jsme celý pozemek cca 1000m2 postříkali roundapem, takže nyní to vše začíná pomalu usychat.Mám pocit, ale že bodlák a kopřivy se snaží držet zuby nehty, ale to snad zvládneme.Na úvod zapomněla poznamenat, že oba s manželem jsme panelákové děti.Ale teď to hlavní.Máme sousedy a ti zrovna o svůj pozemek příliš nepečují.Přerůstají nám z jejich zahrady maliny, jahody,rybíz, jehličnany,takže o šišky nemám nouzi, ale i šeřík, či černý bez a nebo akát.Je sice fajn, když jsme tu část na našem pozemku ořezali, ale keříky obrazily a rostou si zase k nám.Se sousedy není moc řeč.To je jedna strana a na druhé straně jsou sousedé nemlich to samé.Měla jsem snahu se o to starat.Kosit trávu, vyvážet bordel, ale už jsem z toho unavená a chci se konečně starat o to svoje, ale pokud mi tam porostou ty přiblblé kaře, tak nemám šanci si kolem plotu něco nasadit.Poraďte mi prosím, jak mám ty keře zničit.

Přivítám každou Vaší radu.Děkuji a přeji hezký den všem zahrádkářům.

Renáta

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6693) - 70.100 (?), 14.7.2009 8:16

Pokud to roste na JEJICH pozemku, nesmíte. Leda potutelně. Osobně Vám nezávidím, bude to nekonečný boj. Proti prorůstání plotu travinami se dá použít Casoron, ovšem jen letos, příští rok už nebude. Ale teď už je na něj pozdě, aplikuje se zjara. Na keře je nejlepší potřít řezné plochy pařezů a větví částečně ředěným Garlonem. Garlon funguje i přes kůru, je vhodný i pro tu "utajenou" aplikaci.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti1.9.2025
Vzdálenost zahradního domku od plotu - zkušenosti28.8.2025
Venkovní kuchyně na terasu/chalupu – vizualizace ZDARMA do 1–2 týdnů18.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu15.8.2025
Nestabilní pH v bazénu11.8.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz