Zdravím všechny, jsem z Liberecka a chci jen zdůraznit, že lońská kvalita švestek byla vyjímečná. Vlivem slunného a teplého podzimu švestky dozrály do maxima.Na množství jich nebylo tolik, ale ta mimořádná kvalita. Byly tak sladké, že ani na jídlo nebyly dobré. Poprvé jsem použil kvasinky-přímo mi je nabídli v pálenici. Práce s nimi-nádhera.Stačilo je rozmíchat v rozmačkaných švestkách s trochou vlažné vody, a za hodinu už to kvasilo. Měl jsem 5 konví na 50 l. Za 7 týdnů bylo vykvašeno při 16 st. Před odjezdem do pálenice kvas přecezen přez nerez síto. Zvážením- 230 kg kvasu. Destilace- klasický dvukotel. A výsledek - překvapil i páleníka, 27 litrů voňavé 66 -ky. Destilace ukončena, když lihoměr na výstupu ukazoval 35 procent. Mohl prý jít níž, protože byl kvas v pořádku. Závěr - pokud je ovoce dobře vyzrálé - hodně dá, a to i bez přidaného cukru. Mnoho úspěchů všem.