Vyroba konaku z vinovice



host - 46.90 (?)
8.8.2015 22:13

Dobra otazka :)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 3.16 (?), 15.1.2015 22:59, zobrazeno: 19989x

Pred 3 lety jsem naplnil dubove vědro vínovicí zředil na 39 procent dosladil jemne medem a pridal chipsy baroqe ktere se dají koupit ve vinařskych potřebach a mam jemnounký konaček rasne barvy a chutě.

   
host - 141.24 (?), 5.8.2015 21:23

ještě detail kolik té vínovice bylo a kolik toho medu a těch čipsů?))

      
host - 46.90 (?), 8.8.2015 22:13

Dobra otazka :)

         
host - 110.126 (?), 28.8.2015 21:31

No já bych nebyl úpně důvěřivý ke všem příspěvkům na webu, odborná literatura popisuje výrobu koňaků dosti složitěji, Stačí se podívat na knihy Dr. O. Vondráčka nebo J.Jílka. Navíc autor příspěvku měl asi na mysli dubové chipsy "Barrique"

            
host - 211.209 (?), 5.11.2015 21:33
Chcem sa len opýtať, nápad čo by sa stalo ak by som do 25 l sudka po červenom bariku nalial vinopicu 40% prridal kilo medu a nechal zret zopár rokov? Ďakujem
               
siemens - (43) - 46.90 (?), 19.4.2017 21:43

40% do suda je dost slabe, asi by bolo dobre dat vyssi obsah alkoholu

                  
Standa_HK_ - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1484) - 248.232 (?), 19.4.2017 23:09

Ano, čím vyšší "voltáž" vínovice (i vínopice), tím rychlejší a kvalitnější zrání (ale také vyšší "andělská daň"). Ten med ale do sudu nepatří, tím se to dá zjemnit až těsně před láhvováním. Stejně tak doředění na konzumní "voltáž" se dělá až těsně před láhvováním.

SfK.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Koš na čidlo16:14
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika