Vápno do kvasu



host - 126.195 (?)
14.12.2009 22:34

Áno to isté je napísané niekde v kvasnej technológii poradil som to otcovi a ten dal na 100 lt kvasu iba 100 g toho vápna a dodnes bŕŕŕ musím piť tú vápennú pálenku a to boli fakt oberané jonathany po novembrových mrazíkoch takže iba sme dohúkali to čo bolo dobré. Chemikov mám rád, ale niekedy vymyslia poriadnu capinu len preto, že im to tak podľa chemickej reakcie vychádza. Síce odbúram octan etylnatý, ale privoniam si pálenku po vápne. To je fakt dobré že. To je moja osobná skúsenosť s vápnom do kvasu!!!

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
               
host - 118.44 (?), 8.12.2009 21:11

Miloši to byl jen můj lajcký názor, jinak také nedávám nic a vždy se to dá pít a je dobrá.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 93.80 (?), 11.12.2009 13:14

Jednou jsem na takovou pitomost taky naletěl a mělo to i přes další pálení stále vápenatou chuť. Jediná a ucinná rada, i podle literatury, počkat rok a pálenku nalít (přiměřené množství) do nového kvasu.  P.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.155 (?), 12.12.2009 20:52

nevieta ako správne používať pálené vápno

 treba ho dať po vykvasení a žiadnu aopakujem žiadnu pachuť po vápne nie je cítiť nemá dôvod prečo!!!

 robím to už 3 rok a slivovica, hruškovica aj jablkoviva sú podstane, ale podstane lepšie nie je tam cítiť žiadnu kyselinu

 Takže neviem čo ste robili.!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 226.42 (?), 14.12.2009 19:55

Nikdo vám nebrání si dát do kvasu co chcete, ale vy máte jistotu že není ve vápně nějaká přísada, zatím se vápno prodává na stavební účely a né na potravinářské, nikdo vám nevyloučí nějakou nežádoucí přísadu.Příspěvky jsou anonymní, také nás můžete pěkně houpat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 126.195 (?), 14.12.2009 22:34

Áno to isté je napísané niekde v kvasnej technológii poradil som to otcovi a ten dal na 100 lt kvasu iba 100 g toho vápna a dodnes bŕŕŕ musím piť tú vápennú pálenku a to boli fakt oberané jonathany po novembrových mrazíkoch takže iba sme dohúkali to čo bolo dobré. Chemikov mám rád, ale niekedy vymyslia poriadnu capinu len preto, že im to tak podľa chemickej reakcie vychádza. Síce odbúram octan etylnatý, ale privoniam si pálenku po vápne. To je fakt dobré že. To je moja osobná skúsenosť s vápnom do kvasu!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 10.155 (?), 17.12.2009 18:55

Bože môj!!!

ja Vás nehúpem!!!

 Hasené vápno sa dáva v tom množstve ako ste napísali a ešte viac asi jedna fangla práškového hydroxidu vapenatého (hasené vápno) na 100l kvasu.

PO VYKVASENí KVASU NIE PRED VYKVASENíM!!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 118.44 (?), 17.12.2009 19:05

Pane je možné že si z nás neděláte srandu, ale zůstanu u kvasu bez vápna, protože určité množství kyselin je  skoro v každém výrobku např káva, čaj apod a nevadí to spotřebě a možná to i zdraví prospívá- všeho s mírou ale klidně si tam dávejte i třeba cement je to čistě na každém paliči.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 160.219 (?), 19.12.2009 22:27

Vážený p.10.155, asi Ste nepochopil z textu tak Vám pre istotu poviem, že to,,vápno" sme samozrejme aplikovali po vykvasení!!! Takže nikto nikoho nehúpe a dávajte si ho tam aj 3x toľko, ja po jednej skúsenosti to už nikdy neurobím.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 21.12.2009 13:56

Já bych ty chemiky tolik nezatracoval, jen jejich závěry správně aplikovat.. Zamyslel se někdo nad tím, jaké reakce v kvasu s přisypaným vápnem probíhají? A jaké kyseliny se v něm nacházejí?Jaká je rozpustnost, chuť a těkavost vzniklých solí?
   Namátkou, v kvasu, podle druhu a zralosti ovoce, podle přítomných mikroorganizmů, přístupu vzduchu mohou být, resp. vzniknout různé kyseliny -  citrónová, šťavelová, vinná, jablečná, octová, mléčná, propionová...   Nemusí to být jen o acetátech.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 171.120 (?), 24.12.2009 10:53

Zkuste do pálenky přidat aktivní uhlí(a pak cedit např přes jemné plátno), nebo přehnat přes takový filtr. Ta pachuť by se měla srazit, ale bohužel s tím pujde trochu i ta chuť jablek. Kdyžtak to zkuste než aby ste to nalél do kanálu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika