Uskladnění slivovice v dub. sudu



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
      
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?) 
12.6.2009 10:03

Z vinného kvasu ale slivovici neuděláte i kdyby jste se snažil jak chtěl.Navíc ten kvas pokud si to nepletete s vínem bude už pěkná uloženka, je pořád dobrý? Co si představujete pod takým pojmem "Zavíněný sud"?Pokud v něm hodláte skladovat víno tak se sířit musí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
         
Zahrádkářský kacíř - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (391) - 235.249 (?), 12.6.2009 14:40

Určitě si nemyslí že z toho udělá slivovici.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 90.135 (?), 12.6.2009 15:14

Napsal jsem to spatne ne slivovici ale kalvados. Kvas je v poradku. Musi se sud po vysireni jeste nejek vyplachnout nebo poradne vyvetrat.?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 13.6.2009 11:45

Takže nemáte švestkový ani vinný kvas ale jablečný, no budiž splete se každý. Samotným vysířením se sud nezavíní a síří se před uložením vína né kořalky.Co je to za sud, nový popř. co v něm bylo, je cítin po něčem?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 90.135 (?), 14.6.2009 10:08

Mam vinny kvas ale po vypaleni se tomu taky rika kalvados nebo se pletu. Sud je starsi neni citit po nicim, vim ze po vysireni neni jeste zavineny to je jasne. Takze vysirit a nechat vyvetrat?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 14.6.2009 10:43

Myslím, že kalvados se vyrábí z jablečného destilátu. Z vinného je to, tuším, brandy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 225.3 (?), 15.2.2010 16:27

Veľmi správne.     Jozef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 129.96 (?), 15.2.2010 17:03

Je-li vinný kvas jablečné víno, pak by po vypálení to byl calvados.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 25.2 (?), 1.9.2018 23:26

Nikoliv, Calvados je přepálené jablečné víno.

P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
pege - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (51) - 87.142 (?), 14.6.2009 10:55

Kalvados je z jablek, z vína uděláte vínovici popř.grappu, ta se dělá spíš z matolin ale nevylisovaný vinný kvas se na grappu taky používá.Pokud budete sířit tak sud naplňte hned vodou stejně se musí zatáhnout, nechat odstát, vylít a pořádně vypláchnout.Síra kořalce nijak neprospjeje ta se nekazí jako víno.Možná ale trošku pomůže při výplachu. Na zatuchlý déle nepouživaný demižón fungovala dobře.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?8:04
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika