Šípkovica ako ma to
|
|
 |
 |
host - 167.214 (?) 28.8.2013 20:29
Pálenka z toho je silná a voňavá. Kdysi se doma sbíraly zbytky na pálení a někomu padl zrak na moje odpočívající šípkové víno... Tehdy mne to hodně štvalo, protože se mi povedlo málokdy, většinou chytlo myšinu. Proto vám dnes mohu poradit: Pokud nechcete používat ušlechtilé kvasimky, ale chcete jen ty přirozené a divoké - nechte šípky trochu přejít horkem v sušičce ovoce, vypaří se trochu vody, zkoncentrují chutě, šípky změknou, kvasinky to nezabije a budou krásně kvasit. Já dávám cukru hodně a i s druhákem kvasím asi 3/4 roku. Je to vitaminová bomba (sirup), stačí naředit vodou. Jako víno to moc nepiji, protože hodně zbytkového cukru mi vadí a dát cukru jen tolik aby vzniklo suché víno se odvážím teprve letos a zatím s tím nemám zkušenost. Jestli to tak někdo dělá, ať klidně dá radu na co dát pozor.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.242 (?), 4.12.2010 23:05
Taky a jsou velice šikovní, jezdíme tam s třešňovým kvasem, někdy i když je hrušek málo. Elena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.241 (?), 5.12.2010 20:26
Docela by mě to zajímalo, jak vekou "aparaturu" mají a v jakém složení. Díky. Zdravím Lojza.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.242 (?), 6.12.2010 0:03
Jezdíme do Palírny Boskovice. Najdete na netu, snad. Elena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 39.241 (?), 6.12.2010 17:03
Děkuji za odpověď, pro mne je to na druhé straně republiky, ale jistě si tam udělám výlet. Lojza.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.242 (?), 6.12.2010 22:35
Koukněte na např. palenice.net, třeba vyberete některou blíže k Vám. Nekontrolovala jsem všechny, ale sem tam mají napsáno min. objem kvasu. Elena
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.214 (?), 28.8.2013 20:29
Pálenka z toho je silná a voňavá. Kdysi se doma sbíraly zbytky na pálení a někomu padl zrak na moje odpočívající šípkové víno... Tehdy mne to hodně štvalo, protože se mi povedlo málokdy, většinou chytlo myšinu. Proto vám dnes mohu poradit: Pokud nechcete používat ušlechtilé kvasimky, ale chcete jen ty přirozené a divoké - nechte šípky trochu přejít horkem v sušičce ovoce, vypaří se trochu vody, zkoncentrují chutě, šípky změknou, kvasinky to nezabije a budou krásně kvasit. Já dávám cukru hodně a i s druhákem kvasím asi 3/4 roku. Je to vitaminová bomba (sirup), stačí naředit vodou. Jako víno to moc nepiji, protože hodně zbytkového cukru mi vadí a dát cukru jen tolik aby vzniklo suché víno se odvážím teprve letos a zatím s tím nemám zkušenost. Jestli to tak někdo dělá, ať klidně dá radu na co dát pozor.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 129.110 (?), 26.9.2019 11:37
Zdravím, mohl má někdo prosím návod na pálenku ze šípků. Nevím jak na kvas, kolik šípků kolik cukru, vody... Pokud by někdo mohl byla bych vděčná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.39 (?), 9.2.2020 13:26
Dobrý den.
Tak té šípkovici věřte.Neříkám že výrazné aroma, ale určitě velice příjemné.Dělal jsem ji poprvé a všem velmi chutnala.Přítelkyně která normálně pije 20% likéry dává přednost 50% šípkovici.Ale to trhání, ruco jsem měl od trnú rozdrásané 10 dní.Musí se odstranit stopky a okvvětní lístky.Kvas jsem nekyselil, dával jsem převařenou vodu, cukr a vinné kvasinky. Výborná.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 228.252 (?), 9.2.2020 14:05
Nějaký konkrétní popis by nebyl? Kolik čeho a tak.
Díky.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|