Šípkovica ako ma to
|
|
|
|
host - 167.214 (?) 28.8.2013 20:29
Pálenka z toho je silná a voňavá. Kdysi se doma sbíraly zbytky na pálení a někomu padl zrak na moje odpočívající šípkové víno... Tehdy mne to hodně štvalo, protože se mi povedlo málokdy, většinou chytlo myšinu. Proto vám dnes mohu poradit: Pokud nechcete používat ušlechtilé kvasimky, ale chcete jen ty přirozené a divoké - nechte šípky trochu přejít horkem v sušičce ovoce, vypaří se trochu vody, zkoncentrují chutě, šípky změknou, kvasinky to nezabije a budou krásně kvasit. Já dávám cukru hodně a i s druhákem kvasím asi 3/4 roku. Je to vitaminová bomba (sirup), stačí naředit vodou. Jako víno to moc nepiji, protože hodně zbytkového cukru mi vadí a dát cukru jen tolik aby vzniklo suché víno se odvážím teprve letos a zatím s tím nemám zkušenost. Jestli to tak někdo dělá, ať klidně dá radu na co dát pozor.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.214 (?), 28.8.2013 20:29
Pálenka z toho je silná a voňavá. Kdysi se doma sbíraly zbytky na pálení a někomu padl zrak na moje odpočívající šípkové víno... Tehdy mne to hodně štvalo, protože se mi povedlo málokdy, většinou chytlo myšinu. Proto vám dnes mohu poradit: Pokud nechcete používat ušlechtilé kvasimky, ale chcete jen ty přirozené a divoké - nechte šípky trochu přejít horkem v sušičce ovoce, vypaří se trochu vody, zkoncentrují chutě, šípky změknou, kvasinky to nezabije a budou krásně kvasit. Já dávám cukru hodně a i s druhákem kvasím asi 3/4 roku. Je to vitaminová bomba (sirup), stačí naředit vodou. Jako víno to moc nepiji, protože hodně zbytkového cukru mi vadí a dát cukru jen tolik aby vzniklo suché víno se odvážím teprve letos a zatím s tím nemám zkušenost. Jestli to tak někdo dělá, ať klidně dá radu na co dát pozor.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 248.39 (?), 9.2.2020 13:26
Dobrý den.
Tak té šípkovici věřte.Neříkám že výrazné aroma, ale určitě velice příjemné.Dělal jsem ji poprvé a všem velmi chutnala.Přítelkyně která normálně pije 20% likéry dává přednost 50% šípkovici.Ale to trhání, ruco jsem měl od trnú rozdrásané 10 dní.Musí se odstranit stopky a okvvětní lístky.Kvas jsem nekyselil, dával jsem převařenou vodu, cukr a vinné kvasinky. Výborná.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|