Rozdil 3x a 2x vypalit



Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?)
17.1.2010 20:17

Nemá, ochudíte se o vonné látky v destilátu, díky nímž je slivovice tolik žádaná. Opětovnou destilaci se budete postupně blížit lihu.
Martin

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 154.89 (?), 17.1.2010 18:49, zobrazeno: 11171x
Zdravim, slysel jsem, ze nekdo slivovicu 3x vypluje, jaky je pak rozdil? Ma to cenu?
Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 17.1.2010 20:17

Nemá, ochudíte se o vonné látky v destilátu, díky nímž je slivovice tolik žádaná. Opětovnou destilaci se budete postupně blížit lihu.
Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 90.128 (?), 18.2.2010 1:30

Z vlastní zkušenosti nezbývá nic jiného než souhlasit, je to škoda energie, Zdravím Ho.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
tatnda - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1196) - 147.34 (?), 18.2.2010 9:14

kdyby vám výsledek nevoněl ani po odstátí, dalo by se třikrát, ale prodraží se to.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 39.70 (?), 27.3.2010 16:23

Nemyslíte spíše, že se destiluje na 3-patrové koloně (ta je většinou v nových pálenicích) a kvas se destiluje jen jednou!?

Jinak 3x pálí jen u "Jelínka" (po přidání potravinářského lihu) aby "zvětšili množství slivovice a využily přebytek "slivovicového" aroma. Dokonce jim to posvětili v EU.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 220.205 (?), 28.4.2010 23:33

To je pravda, ale já bych jim to nevyčítal, že slivovici pálí 3x. Ať si pálí kolikrát chtějí, pokud své produkty prodají,  je vše v  "lati". Mě by zajímalo, kdyby mi někdo ze zaměstnanců firmy, kdo na to má, mohl odpovědět na otázky:

- jak je definované jedno patro kolony

- co je to refluxní poměr

a kdyby někdo z firmy R.J. věděl, co je to McCabe-Thielův diagram, tak pak bych se zeptal, proč tak lpí na Holsteinově aparatuře? Tato technologie byla totiž vyvinuta více než-li před 100 lety a nějak se nic nezměnilo. Kdo ví proč??? Dávám jim týden, dobře, tak 3 týdny. Oni to nevědí, ale obchodně jsou mimořádně úspěšní, klobouk dolů!! Tuší někdo z vás čtenářů, kolik tato firma v roce 2009 zaplatila na daních? Stovky milionů!  slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 117.74 (?), 29.4.2010 6:16

3x destilovanou kořalkou se v reklamě chlubí i výrobce nějaké irské whisky, to není žádné specifikum fy. Jelínek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 220.205 (?), 1.5.2010 11:57

Obávám se, že si nerozumíme. Pokud nějaká firma musí nebo chce destilovat lutr 2x, tedy celkově 3x, tak to svědčí o nějakém nedostatku či horším technologickém způsobu výroby. Správně je destilovat lutr jen jednou a to ještě s vysokým výtěžkem. Každá další destilace ochuzuje destilát chuťově i ve vůni. slosar-petr@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika