Odstranění pachu z beček



host - 119.228 (?) 
3.12.2014 19:43, zobrazeno: 3291x

Zdravím všechny,

Měl jsem ve 4 bečkách kvas na pálenku. Nyní jsem si řekl, že zkusím udělat do jedné bečky pivo. Ale ať to umívám jak to umívám, pořád je to cítit po pálence. Mám strach, aby to nevlítlo do toho piva. Nevíte někdo, jak ty bečky vyčistit pořádně? Mám takové ty bílé 50 L s černým hrdlem a ty modré, co prodává orion.

Díky za každou radu

Roman

  
   
host - 45.252 (?), 3.12.2014 20:09

Vypařit horkou vodou s octem. Ale jen tu na pivo, u ostatních beček je to úplně zbytečná práce, stačí vypláchnout od nečistot a nechat otevřené odkapat a uschnout.

      
host - 119.228 (?), 3.12.2014 20:14

A nebude to pro změnu cítit octem?

         
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 220.138 (?), 3.12.2014 20:45

jj to že to bude cítit octen není nic proti tomu, že je naočkujete v 99% octovými kvasinkami a kvas se vám může zvrhnout ...

použijte louh nebo savo, ale pokud neuděláte nic, tak to pivnímu kvysu určitě vadit nebude.

            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 157.100 (?), 4.12.2014 11:43

Octové kvašení nezpůsobují kvasinky nýbrž bakterie. V kupovaném octu žádné nejsou. Pravda, louh má lepší čistící účinek, stejně jako si nemyslím, že by kvasové aroma z dobře vymyté nádoby bylo cítit v pivu.

zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika