Obnovení kvasu



host - 135.233 (?)
31.1.2018 8:43

..z trstinoveho sa nepribera, ma len 99.9% energie toho repneho. :-)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
               
host - 134.156 (?), 30.1.2018 15:17

Něco pro oživení diskuse: kolik pálenky je z 1 kg cukru? Kolik kg cukru prokvasí? Jak dlouho odvětráváte destilát? Jak stará pálenka je nejpitelnější a pokolika letech ztrácí chuť. Paličum zdar. 

Kuba

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 84.160 (?), 30.1.2018 18:14

1L 50%

Všechen

24hodin kompresorem

dle ovoce

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 13.189 (?), 13.2.2018 13:56

Zdravím všechny,

normálně zde pouze studuji příspěvky ostatních, většinou mnohem zkušenějších "kolegů". Ale teď udělám výjimku a napíšu něco Kubovi.:

Každá z těch Vašich výše uvedených otázek je na samostatné vlákno v tomto webu. A také že tady to vlákno je... jen to chce nejprve hledat a číst,...a až potom, když nenajdu odpověď, napíšu dotaz do jiného (aspoň co nejvíce podobného) vlákna. To proto, protože když bude někdo jiný hledat odpovědi na své otázky, nenarazí tam "pro oživení" na tzv. OT..(Out of Tema).

Mimochodem (a sám jsem teď OT), např. k otázce kolik cukru prokvasí, to velmi záleží na celkovém objemu cukru v objemu tekutiny. Rozhodně si nelze představovat že když rozpustím více než 25kg cukru ve vodě tak, abych měl 100l kvasu, že mi pak všechen cukr prokvasí na alkohol. Kvasinky vinné (až na výjimky) končí svou práci (svůj život) při dosažení celkového objemu alkoholu cca 13 - 17%. Pekařské dokonce kolem 11% alkoholu.  Pokud tam ještě zbývá nějaký cukr, dal jste ho tam zbytečně. Snad použít tzv. "Turbokvasinky", které jsou dražší, ale zase dokážou přežít vyšší procento alkoholu. Nicméně, i tam se končí kolem 20-22%. Jinými slovy : Pokud doslazujete, nemá cenu zvyšovat cukernatost kvasu plus mínus nad 20%

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 243.114 (?), 30.1.2018 18:42

Melasa ze třiny a cukrovky se liší v obsahu škrobů, pektinu a složením kyselin, ty zřejmě dodávají rumu aroma. Mezi třinovým a řepným cukrem je jediný rozdíl - třinový cukr je méně kvalitní, protože je "opatlaný" melasou. Dá se přirovnat k řepnému cukru před rafinací.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 30.1.2018 19:47

Omyl. Oba cukry, jak řepný tak třtinový mohou být bílé - rafionované, tak hnědé - nerafinované.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 135.233 (?), 30.1.2018 20:26

Hlavny rozdiel: repny je dotovany, na trstinovy je uvalene clo. Pomoc EU rozvojovym krajinam.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 243.114 (?), 30.1.2018 21:02

Jasně, jen ten rafinovaný třtinový se nějak v kšeftě nevidí. A ten by stejně nikdo nekupoval, protože je bílý a to je jed wink , jediný zdravý cukr je přece hnědý třtinový.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 135.233 (?), 31.1.2018 8:43

..z trstinoveho sa nepribera, ma len 99.9% energie toho repneho. :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika