Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.

Pálení > Modry povlak na Broskvovici

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 15:17, počet návštěv: 1587
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den zadam vas o vysvetleni proc se mi na lonske palence z Broskvi udelal modry povlak jen napovrchu dekuji 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.50.141 (?)
14.3.2019 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako první a nejpravděpodobnější se jeví spláchnutí měďnatých usazenin z nevyčištěného chladiče nebo přestupníku.
Nějaké postřiky, rezidua apod. nedestilují a zůstanou ve vařáku.
(Víceméně vada je to hlavně senzorická a relativně dost častá).

Rafael.

Připojit reakci
      

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 17:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takze se nemusim obavat nejakych potizi pri konzumaci?

Připojit reakci
         

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

vzorek jsem prefiltroval chces vatu

Připojit reakci
            

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.50.141 (?)
14.3.2019 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych se té pálenky vůbec nebál. Samozřejmě až po odstranění toho povlaku.
Ale někteří "výživoví poradci, příznivci bio potravin a podobní" budou mít úplně jiný názor.
A určitě se ozvou..
*
Já nejsem odborník na účinky stopových obsahu mědi v..., jak to napsat?
V "potravinových doplňcích"?
Přece jen nejškodlivější ve větším množství je ethanol a nepožíváme jej denně po litrech...

Rafael.

Připojit reakci
               

Modry povlak na Broskvovici


j3david (166) - xxx.xxx.100.238 (?)
15.3.2019 8:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak... A právě ti "ekobio" poradci budou propagovat rytí zahrady bronzovým rýčem který je prý zdrojem úžasně zdravých (prý) měďnatých iontů. Taky ovšem budou diskutovat zda je možné použít deštovou vodu z měděných okapů k zalévání...

Připojit reakci
      

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.236.138 (?)
19.3.2019 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím. Doporučuji rozpustit polovinu kávové lžičky jedlé sody ve studené vodě a roztok přidat do destilátu. Po několika dnech by se měl vysrážet příslušný karbonát, který sedimentuje. PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Koňak, brandy, vínovice a jiné ušlechtilé destiláty2826.1.202039039
Zakalená část pálenky1526.1.20202929
Palenka z vína1022.1.20201591
Kolko odobrat metylalkoholu6822.1.2020116318
Nevydarené prvé pálenie820.1.20202479
Kompotovice714.1.20208609
Vodka514.1.20201200
Destilace - základní dotazy506.1.202022605
Kvas bez lihu44.1.20201181
Vydrží lutr do další sezony?729.12.20191142
Redeni palenky po destilaci, nebo pred konzumaci?1022.12.20193012
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?6020.12.201940762
Slad - pálení2119.12.201924405
Ředění slivovice10916.12.2019252150
Pálenka z kdoulí222.12.201924755
Dřevo do destilátu462.12.201935285
Škrábavost pálenky5125.11.201971646
Destilační přístroj - sestrojení6225.11.2019144122
Domácí pálenice1923.11.201913796
Tis cerveny323.11.2019875
destilační přístroj105523.11.20191483000
Destilat z duly (kdoule)416.11.201912531
Kvas smrdí podobně jako ředidlo2111.11.201934149
Jablkovy kvas meranie cukru716.11.201925253
Trnkovica (trnka obecna)395.11.201930947
Pečetní vosk114.11.20192521
Palenka z datli?103.11.20197812
Refraktometr na měření kvasu243.11.201915404
Vaření hroznového vina21.11.2019730
Mereni obsahu alkoholu v likeru431.10.20191100
Pálenka z dýně6030.10.201961312
Cukr, cukr a jenom cukr1528.10.201920821
Míchat lutr při 2D?528.10.20191887
Ideální cukernatost při zakládání kvasu326.10.201922309
Zakalená slivovice17222.10.2019243809
Koupě Palírny 1614.10.20195438
Poraďte jaké kvasinky289.10.201920427
Hrušky, páliť alebo počkať?55.10.20191860
Test na metanol832.10.201999977
Kvas trnky630.9.20191639
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře21:14
Douzeni koupeneho uzeneho19:53
Douzeni koupeneho uzeneho19:09
Douzeni koupeneho uzeneho18:21
Douzeni koupeneho uzeneho15:54
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů