Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Modry povlak na Broskvovici

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 15:17, počet návštěv: 644
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den zadam vas o vysvetleni proc se mi na lonske palence z Broskvi udelal modry povlak jen napovrchu dekuji 

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.50.141 (?)
14.3.2019 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako první a nejpravděpodobnější se jeví spláchnutí měďnatých usazenin z nevyčištěného chladiče nebo přestupníku.
Nějaké postřiky, rezidua apod. nedestilují a zůstanou ve vařáku.
(Víceméně vada je to hlavně senzorická a relativně dost častá).

Rafael.

Připojit reakci
      

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 17:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takze se nemusim obavat nejakych potizi pri konzumaci?

Připojit reakci
         

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

vzorek jsem prefiltroval chces vatu

Připojit reakci
            

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.50.141 (?)
14.3.2019 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych se té pálenky vůbec nebál. Samozřejmě až po odstranění toho povlaku.
Ale někteří "výživoví poradci, příznivci bio potravin a podobní" budou mít úplně jiný názor.
A určitě se ozvou..
*
Já nejsem odborník na účinky stopových obsahu mědi v..., jak to napsat?
V "potravinových doplňcích"?
Přece jen nejškodlivější ve větším množství je ethanol a nepožíváme jej denně po litrech...

Rafael.

Připojit reakci
               

Modry povlak na Broskvovici


j3david (162) - xxx.xxx.100.238 (?)
15.3.2019 8:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak... A právě ti "ekobio" poradci budou propagovat rytí zahrady bronzovým rýčem který je prý zdrojem úžasně zdravých (prý) měďnatých iontů. Taky ovšem budou diskutovat zda je možné použít deštovou vodu z měděných okapů k zalévání...

Připojit reakci
      

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.236.138 (?)
19.3.2019 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím. Doporučuji rozpustit polovinu kávové lžičky jedlé sody ve studené vodě a roztok přidat do destilátu. Po několika dnech by se měl vysrážet příslušný karbonát, který sedimentuje. PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Palenka z exotickeho ovoce718.4.201920055
Kvas z mandarinek1616.4.20191091
Malinovice, Banánovice, Melounovice1615.4.201925657
destilační přístroj104915.4.20191418860
Lze využít drtič větví i na ovoce?2912.4.201947792
Zápach v trnkovici po lihu86.4.20191315
Turbo kvasnice345.4.20196667
Délka prokvašení kdoulového kvasu74.4.20191557
Aroma slivovice364.4.20199506
Zakalovanie slivovice pri druhom paleni33.4.2019403
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?543.4.201927576
Palenka z datli?92.4.20195732
Ochutnávka Radimov623.3.20191523
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20194036
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019645
Parciální fermentace518.3.2019891
Ananasový kvas214.3.2019529
Kvas z mirabelek2011.3.201912552
Kvasenie a palenie manga710.3.2019937
Dřinka - použití229.3.201929370
Destilace - základní dotazy497.3.201914017
Test na metanol8025.2.201986614
3D pálení2323.2.20193729
Koupě automatické pálenice 11021.2.201935306
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201915491
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191484
Odpeckovač317.2.2019718
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20192128
Kvas přes zimu1012.2.20192270
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201919242
Kvasná zátka1611.2.201911491
Pálenka z melasy207.2.20192866
Škrábavost pálenky464.2.201958384
Destilát z piva a vína121.2.201913105
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019104206
Ředění slivovice629.1.20195816
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20199095
Cukr626.1.20191670
Umístění palírny3918.1.20196041
Chut po siře318.1.2019805
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa studeným kouřem20:10
Strojek na uzavírání konzerv14.4.2019
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů