Modry povlak na Broskvovici



host - 236.138 (?)
19.3.2019 9:52

Souhlasím. Doporučuji rozpustit polovinu kávové lžičky jedlé sody ve studené vodě a roztok přidat do destilátu. Po několika dnech by se měl vysrážet příslušný karbonát, který sedimentuje. PŠ

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
host - 27.52 (?), 14.3.2019 15:17, zobrazeno: 2512x

Dobry den zadam vas o vysvetleni proc se mi na lonske palence z Broskvi udelal modry povlak jen napovrchu dekuji 

Adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 50.141 (?), 14.3.2019 17:09

Jako první a nejpravděpodobnější se jeví spláchnutí měďnatých usazenin z nevyčištěného chladiče nebo přestupníku.
Nějaké postřiky, rezidua apod. nedestilují a zůstanou ve vařáku.
(Víceméně vada je to hlavně senzorická a relativně dost častá).

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 27.52 (?), 14.3.2019 17:21

takze se nemusim obavat nejakych potizi pri konzumaci?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 27.52 (?), 14.3.2019 17:43

vzorek jsem prefiltroval chces vatu

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 50.141 (?), 14.3.2019 18:03

Já bych se té pálenky vůbec nebál. Samozřejmě až po odstranění toho povlaku.
Ale někteří "výživoví poradci, příznivci bio potravin a podobní" budou mít úplně jiný názor.
A určitě se ozvou..
*
Já nejsem odborník na účinky stopových obsahu mědi v..., jak to napsat?
V "potravinových doplňcích"?
Přece jen nejškodlivější ve větším množství je ethanol a nepožíváme jej denně po litrech...

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
j3david - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (188) - 100.238 (?), 15.3.2019 8:33

Přesně tak... A právě ti "ekobio" poradci budou propagovat rytí zahrady bronzovým rýčem který je prý zdrojem úžasně zdravých (prý) měďnatých iontů. Taky ovšem budou diskutovat zda je možné použít deštovou vodu z měděných okapů k zalévání...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 236.138 (?), 19.3.2019 9:52

Souhlasím. Doporučuji rozpustit polovinu kávové lžičky jedlé sody ve studené vodě a roztok přidat do destilátu. Po několika dnech by se měl vysrážet příslušný karbonát, který sedimentuje. PŠ

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika