Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Modry povlak na Broskvovici

Modry povlak na Broskvovici


j3david (162) - xxx.xxx.100.238 (?)
15.3.2019 8:33

Přesně tak... A právě ti "ekobio" poradci budou propagovat rytí zahrady bronzovým rýčem který je prý zdrojem úžasně zdravých (prý) měďnatých iontů. Taky ovšem budou diskutovat zda je možné použít deštovou vodu z měděných okapů k zalévání...

Ukázat polohu příspěvku v diskuzi >
Připojit reakci

recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 15:17, počet návštěv: 390
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den zadam vas o vysvetleni proc se mi na lonske palence z Broskvi udelal modry povlak jen napovrchu dekuji 

Připojit reakci   
   

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.50.141 (?)
14.3.2019 17:09
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jako první a nejpravděpodobnější se jeví spláchnutí měďnatých usazenin z nevyčištěného chladiče nebo přestupníku.
Nějaké postřiky, rezidua apod. nedestilují a zůstanou ve vařáku.
(Víceméně vada je to hlavně senzorická a relativně dost častá).

Rafael.

Připojit reakci
      

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 17:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

takze se nemusim obavat nejakych potizi pri konzumaci?

Připojit reakci
         

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.27.52 (?)
14.3.2019 17:43
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

vzorek jsem prefiltroval chces vatu

Připojit reakci
            

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.50.141 (?)
14.3.2019 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já bych se té pálenky vůbec nebál. Samozřejmě až po odstranění toho povlaku.
Ale někteří "výživoví poradci, příznivci bio potravin a podobní" budou mít úplně jiný názor.
A určitě se ozvou..
*
Já nejsem odborník na účinky stopových obsahu mědi v..., jak to napsat?
V "potravinových doplňcích"?
Přece jen nejškodlivější ve větším množství je ethanol a nepožíváme jej denně po litrech...

Rafael.

Připojit reakci
               

Modry povlak na Broskvovici


j3david (162) - xxx.xxx.100.238 (?)
15.3.2019 8:33
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Přesně tak... A právě ti "ekobio" poradci budou propagovat rytí zahrady bronzovým rýčem který je prý zdrojem úžasně zdravých (prý) měďnatých iontů. Taky ovšem budou diskutovat zda je možné použít deštovou vodu z měděných okapů k zalévání...

Připojit reakci
      

Modry povlak na Broskvovici


host - xxx.xxx.236.138 (?)
19.3.2019 9:52
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím. Doporučuji rozpustit polovinu kávové lžičky jedlé sody ve studené vodě a roztok přidat do destilátu. Po několika dnech by se měl vysrážet příslušný karbonát, který sedimentuje. PŠ

Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4819.3.201925707
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019391
Parciální fermentace518.3.2019703
Ochutnávka Radimov515.3.20191039
Ananasový kvas214.3.2019345
Kvas z mirabelek2011.3.201912018
Kvasenie a palenie manga710.3.2019757
Dřinka - použití229.3.201928928
Destilace - základní dotazy497.3.201913094
Test na metanol8025.2.201985276
3D pálení2323.2.20193325
Turbo kvasnice3423.2.20196103
Palenka z datli?623.2.20195311
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933699
Stojanek na cedění kvasu 1620.2.20193564
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914589
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191331
Odpeckovač317.2.2019556
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191850
Kvas přes zimu1012.2.20192039
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918557
Kvasná zátka1611.2.201911193
Pálenka z melasy207.2.20192477
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019907
Škrábavost pálenky464.2.201957290
Aroma slivovice352.2.20198663
Destilát z piva a vína121.2.201912746
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019102828
Ředění slivovice629.1.20195592
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198637
Cukr626.1.20191504
Umístění palírny3918.1.20195631
Chut po siře318.1.2019682
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192343
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191184
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019584
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918452
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191140
Síření sudů25.1.2019596
Pálenka z dýně584.1.201951253
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů