Kvas z čerešní = ako na to



   Předchozí příspěvky  |  1,  2   
                  
pavelmicek - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (55) - 25.73 (?) 
13.7.2018 10:23

U mě včera vypáleno. 160l kvasu s peckama, ve třech bečkách. V pálenici odpeckovali, zůstalo 140l.

Kvasy při založení 14-15brix. Po pěti týdnech pod kvasnou zátkou prokvasily na zbytkový 5,5-6 brix. Vinoměrem 6-7% alkoholu.

PH neupraveno.

Vše nasvědčovalo malé výtěžnosti.

Kvasy bez přídavku cukru. Pro stabilizaci kvasu dodržuji hygienu, teplotu, sudy ze sponou, kvasnou zátku.

Jedna 70l bečka byla 3 týdny dokvašena a pod kvasnou zátkou zůstal i tak dlouho zdravý kvas.

Nateklo 11,7 l 53%

Výtěžnost (z kvasu s peckama) 7,3l

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika