Jak udržet napadený kvas ještě týden?



host - 174.1 (?)
28.12.2015 23:27

Alkoholové kvasenie skončilo, hrušky prekvasili na 6°Brix a už s nimi ďalej nejde hnúť, pevné kleslo na dno a na povrch vystúpila tekutina. No a na tej je súvislý biely povlak, ktorý dávam pravidelne preč. No a prečo konzervovať - pretože najskorší termín v pálenici je po troch králoch a to sa ešte budem modliť aby som sa stihol uvolniť z práce.

Jozef

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 13.189 (?), 4.12.2015 9:54

JAk jsem psal v sousedním vláknu.

Neznám ani po delší době skladování křísy, plísně. Konzervuji po hlavním kvašení běžně prostor nad kvasem novým CO2 z bomby (osobně pro CO2 MIG/MAG) a no problem. Můžu kontrolovat sudy, doplním CO2 - i kdybych měl nechat proudit plyn nad kvas třeba 5 minut, při ceně za 6 kg náplň kolem 500,- (Chobola) neřeším 20 kč. Důležité jsou kvalitní bečky, ty které nejdou vzduchotěsně uzavřít aby dokázaly udržet tlak jsou naprd. S kolísající teplotou dochází k nasávání malého množství do bečky. Jsou to detaily, ale potom se tady řeší samé zhnilé kvasy atd. Kde není vzduch, nemůže být ani plesnivý koláč... kolega z SK má taky dobrý poznatek, poprášit v kombinaci s CO2 povrch kvasu cukrem před uzavřením víka a máte totální jistotu.

Když může někdo použít síru, tak se nebojte tam fouknout CO2, i ze starého hasičáku, jen je nutné k vůli stoupací trubce otočit nádobu dnem vzhůru, jinak místo plynu budou padat kostky ledu.

Floki

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 132.198 (?), 4.12.2015 18:57
Nevím kde a v které diskusi jsem to četl, ale v souvislosti s tím umělým dodaváním CO2 jsem si na to vzpomněl. Gumový nafukovací balonek přivázaný k hadičce po bublatku. I pomocí něho by se dal CO2 vpouštět do sudů... A byla to i perfektní kontrola těsnosti. Rafael.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 174.1 (?), 28.12.2015 17:45

Skúšal niekto použiť konzervant typu sorban draselný alebo benzoan sodný? Počul som, že pri víne to ide, otázka je čo to spraví pri pálení.

Jozef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 28.12.2015 22:56

Nezkoušel jsem to. Jenom ze školy vím, že tyto látky jsou velmi účinné proti alkoholovémum kvašení, ale podstatně méně proti jiným patogenům, např. plísním.
   Akorát mi není jasné, jakou by mělo výhodu sypat sorbát do kvasu oproti jinému postupu - jednoduše to vypálit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 174.1 (?), 28.12.2015 23:27

Alkoholové kvasenie skončilo, hrušky prekvasili na 6°Brix a už s nimi ďalej nejde hnúť, pevné kleslo na dno a na povrch vystúpila tekutina. No a na tej je súvislý biely povlak, ktorý dávam pravidelne preč. No a prečo konzervovať - pretože najskorší termín v pálenici je po troch králoch a to sa ešte budem modliť aby som sa stihol uvolniť z práce.

Jozef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 174.1 (?), 29.12.2015 7:33

Otázka ale bola kladená aj tak skôr v teoretickej rovine, stalo sa mi totiž napríklad že v lete mali všetky pálenice v okolí 100km odstávku a kvas išiel do kotla po nejakých dvoch mesiacoch, čo je myslím trochu väčší problém ako len pár dní. Vtedy som použil kvôli stabilizácii sirné pásky s neblahým efektom

Jozef

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 29.12.2015 17:00

Do šesti králů bych asi velké změny s kvasem (umístěným v chladnu) nečekal. Pokud by měl stát ještě 2 měsíce, pak by přídavek konzervantu mohl mít smysl.  Jestli jsou účinné proti křísotvorným bakteriím a jak se chovají aromatické kyseliny a jejich soli (sorban benzoan) při destilaci, to ale nevím. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 110.40 (?), 1.1.2016 14:46

6 králů? A není to mnoho, Antone Pavloviči?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 1.1.2016 16:27

laugh

Neměl bych tolik pít. Anebo při tom nepsat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Úprava vody magnetickým polem12:13
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?10:37
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika