destilační přístroj



   Předchozí příspěvky  |  <  56,  57,  58,  59,  60  >   
                     
host - 121.124 (?) 
31.10.2007 21:41
Zdravim vsechny,
muzete mi prosim nekdo poradit, kolikrat palit slivovici? Minulej rok jsem to palil jen dvakrat a dalo se to pit, vlastne nebyla vubec spatna. Letos jsem to zkousel trikrat a prislo mi, ze to nemelo tak dobrej svestkovej ocas, chutnalo to vice jako lih. Mam homemade aparaturu s chladicem do spiraly v hrnci.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
                     
host - 113.29 (?), 1.11.2007 11:54
Z dotazu není jasné proč zvyšovat počet pálení. Principiálně je to neekonomické, ďochází ke ztrátě nejen na vypáleném objemu pálenky, ale ztrácí se i senzorické vlastnosti, pokud připočteme náklady spojené s dalším ohřevem jsme někde jinde. Při kvalitním kvasu není třeba při klasickém způsobu jednoduché destilace více než dvojnásobné pálení. Každým dalším pálením ubývají aromatické látky typické prodanou pálenku. Pokud tedy vícenásobné (třikrát..) pálení se děje kvůli lepší chuti, není to pravé ořechové a je nutné se zaměřit na přípravu kvasu, a také na důsledné oddělování jednotlivých frakcí (úkap jádro a dokap ..)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 121.124 (?), 1.11.2007 14:31
Dekuji, to jsem potreboval vedet. Staci tedy palit jen dvakrat. Nekde jsem slysel, ze trikrat destilovana palenka je lepsi, ale sam jsem to nezkousel, tak nevim. Zitra jdu palit, tak se radsi zeptam nez abych u toho stravil vic casu a mel toho mene.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 242.146 (?), 2.11.2007 15:21
Možná vás zmátla reklama na irskou whisky třikrát pálenou, ale oni na ni potřebují co nejčistší líh, bez jakýhkoliv příchutí.... a to my nepotřebujeme, já si rozhodně víc pochutnám na slivovici. Dvakrát pálit, začátek nechat babičce na nohy, dát si pozor na kyselý konec a zbytek uložit s přáteli do žaludku... Radek
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 196.72 (?), 2.11.2007 18:44
Sháním výkres na sestavení destilačního přístroje. Chtěl bych něco vyzkoušet. Díky e-mail: 8207@email.cz
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 136.34 (?), 2.11.2007 18:55

Hezky jsem si početl v této překrásné a smysluplné diskusi. Sice dávám přednost vínu, naprosto souhlasím s VašekB ohledně kvalit vína z černého rybízu. Při pálení záleží výsledek na kvalitě kvasu. Lepší by měly být nádoby s užším hrdlem, aby se nad kvasem hezky udržela vrstva CO2. Kyslík při kvašení na víno, kvas je vlastně jinak zabalené víno, je nežádoucí. Při kvašení z jablek a hrušek stojí za vyzkoušení kvasit z moštu, nemá se pak co připalovat. Konec kvašení se nechá jednoduše ohlídat sirkou. Pokud zapálená sirka nad hladinou kvasu hoří, je dokvašeno a nastává správný okamžik. Pálení zdar!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 39.179 (?), 3.11.2007 19:41
no,uz jsem tady pekne dlouho nebyl a tak jsem se teda take pobavil..tlakove nadoby s dvojitym plastem a vylite trafo-olejem no skvele,naco to delat jednoduzse,kdyz to de slozite a jeste michadla take skvele..poradne nakupte a at se hodiny pekne toci at si nekdo nemysli,ze to je levna zalezitost... nebo teplota na kotli je nizsi nez teplota za deflegmatorem. to jsem netusil,ze se dela vyhrivany deflegmator..nekdo se ptal na tu med v nerezovem hrnci .tak ja mam v 18L hrnci pas kolem 20cm a je od dna  a na vrchu ohli a zase zpet ke dnu a je tam volne ohyb je nad vsazkou  je jen zapreny o strany hrnce. kdyz varite,tak se vam na nem vysrazi takova cerna mazlava sracka a to i presto ze budete destilovat most..,kdyby tam nebyl tak tahle srazenina tam nevznika ,coz je naskodu ..v pozinkovanem hrnci neni co resit a nebo v medenem,,jestli je medena trubka dostacujici? to nevim,kouknete se jestli tam mate tu srazeninu a znate odpoved..nekdo se ptal jaka teplota je optimalni za deflegmatorem...tak u me to cini kolem 80 -90°C nejlepsi je ji drzet u 84°C,chytam od 80°C do 80°C davam vse pryč chci mit jistotu,ze od 77°C to je dostatecne proplachle... destiluji jen jednou a procenta ? od 60 do 70% lihu...neni co dodat nemam tam michadlo ani zadnou dvojitou stenu..jen kvalitni pristroj.. maximalni zisk s minimalnima nakladama s takrka nulovou spotrebou vody ke chlazeni.. pohon cirkulace je na moturek od akvarka (bohate staci). el varic o vykonu 1500W mam z 6-ti stupnu na 2 tas i to spocitejte pri vareni v 18L nerezaku.. a doba 2,5 hod  na 2litry destilatu..tady pisete hodne hovadin (ne vsichni ,ale vetsina asi brava vedomosti nekde u pulitru ..pritom tohle uz jsem tady jednou psal..no hodne lidi hodne nazoru.. tak zatim nekdy zase nashle..jinak visne letos byly super...a vino,ktere jsem dal skvasit ke kamnum tak  mi vyslo az na 15% alkoholu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 105.98 (?), 4.11.2007 8:29

Dobrý den. Máte pravdu, některé názory opravdu stojí zato . Sám právě vyrábím kotel, sice jsem to s velikostí kapku přehnal, ale aspoň to půjde rychleji  . Jen jsem se chtěl zeptat - když nepoužíváte míchadlo, jak zabráníte připalování kvasu??? Ze zkušeností vím, že hrušky jsou na to nejnáchylnější.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 39.110 (?), 4.11.2007 20:01

Ja vse nakladam jako vino jde prece o lih a trochu te vune, tak naco davat varit nejake slipky a knedliky... precedit, vylisovat. Nebo si myslite, ze 1/10 odpadu je moc? Podle me zanedbatelne, urcite je vetsi ztrata kdyz se dava vypalek do sklepa odvetrat... to take nedelam, radeji tam dam aktivni uhli, aby zbyla jen lehka prichut a ne ze kdyz si krknu, tak to budu citit jeste potom... takovou sragoru, to at si nechaj na morave a jinde v palirnach... mam rad ciste a jemne aromaticke s vysim obsahem alkoholu a jen na košt... ta nesmi byt citit ani ze skrabne v krku a jen hreje v žaludku... proto pridavam trosku sody na zjemneni... ale jak rikam, kazdy ma jiny nazor...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 45.91 (?), 5.11.2007 11:28
S tou MORAVOU bych byl opatrnější , taky se snažím ze všeho dělat víno. Bohu dík je toho někdy trochu moc. Například švestky se nedají lisovat. A cedit 500 litrů kvasu aby tam nezbyly zbytky, které se rády připalují, je trochu nereálné. A o těch hruškách, to mi připálilo i jako víno a to jsem destiloval pomalu. No asi v tom 18 l. kotlíku to bude něco jiného. Ale v mým budoucím kotli... však i v pálenicích to míchají. A není to až tak velký problém.  A náklady na energii, motor 150W = za 10 hodin provozu je to 1,5 KW  a všichni víme kolik stojí kilowathodina, takže zanedbatelné. K vodě do chladiče - když jsem použil 50 l kotel destiloval 3 hodinky bylo to asi 50 litrů vody a to už si každý spočítá sám. Taky pohoda. Ale to jen tak, každý máme jiné hodnoty.
Jinak souhlasím, ze všeho víno a 90 % problému je vyřešeno.
A mimo jiné já zase mám vynikající třešňovišňové víno, dokonce lepší než višňové, to mám taky.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  56,  57,  58,  59,  60  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika