Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilace vína - vínovice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.176.71 (?)
2.9.2008 16:58, počet návštěv: 98693
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně výroby destilátu, respektive kvasu z hroznového vína.Uvítám veškeré vaše názory a rady.Děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
2.9.2008 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U vína je to jednoduché. Vypálíte a hotovo. Složitější je to u matolin (zdůrazňuji, že nejde o druhák), tam je potřeba opatrnosti a zkušenosti a výsledek bývá lepší.

Víno může být zoxidované. Pokud má vyšší obsah těkavých kyselin, tak výsledek nebude slavný. Oddělit první litr a včas odstavit dokap. Destilát odkyselit a znovu přepálit.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.166.20 (?)
3.9.2008 23:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No docela jsem zvědavý čím se pálenka odkyseluje, ne že bych to právě potřeboval ale takováto informace se neztratí. Děkuji, VašekB

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
5.9.2008 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkoušel jsem hydrogenuhličitan vápenatý, ten se ale rozpouštěl pomalu a ne zcela. Draselný je proto vhodnější. Není k zahození ani jedlá soda - hydrogenuhličitan sodný. Musí se dávat pozor, aby pH nestouplo nad 7, pak může dojít k navázání těkavých esterů, a pálenka nebude tolik vonět.

Někdo mi řekl i vápník (třeba z vápna), ale s tím nemám zkušenosti. Bude to fungovat, ale asi negativa budou převažovat.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.77.228 (?)
23.10.2008 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

píšete oddělit první litr a včas odstavit dokap? oddělením prvního litru myslíte úkap? nebo vylít litr ať teče co teče.Vono totiž pokud budete pálit 10 l vína v 10 l kotlíku vylejete všechno, teda asi R.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
24.10.2008 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to jsem netušil, že to děláte v tak malém množství. 1l úkapu je bráno na klasický kotel 130l. Množství si tedy upravte podle sebe.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.88.186 (?)
10.11.2008 9:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen bych chtěl všem sdělit, že pálení jakéhokoliv destilátu bez povolení Celního úřadu je nezákonné tak si na to dejte pozor. Nezákonné je i vlastnit zařízení na výrobu destilátu! Nejlepší je to odvézt do pálenice. Je to bez práce, jistá kvalita a stojí to pár korun. Čau

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.89.20 (?)
27.2.2009 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Je nutne pri paleni vina oddelovat predok?. Mam nejaku knihu od anglickej autorky /nepamatam si meno/, ktora tvrdi, ze predok sa pri paleni vina neoddeluje, pretoze vino ako potravinovy produkt neobsahuje vyznamne mnozstvo metylalkoholu, a ten pri paleni kvapaliny nevznika, takze sa oddeluje az "ocas". Tiez tvrdi, ze druhe palenie je nutne, len ked vysledny produkt nie je dostatocne "silny". Dakujem za info.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.168.167 (?)
27.2.2009 12:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má to logiku, pokud tam metyl není, tak pálením nevznikne. Ale to platí v případě pálení prokazatelně nezávadného vína. Pokud se pálí domácí víno bez "vstupní" kontroly, byl bych opatrný.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


vyslouzil (16993) - xxx.xxx.94.12 (?)
27.2.2009 12:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Malé množství metylu vzniká i při běžném alkoholovém kvašení.. V celkovém objemu kořalky se ta trocha ztratí, přesto vylitím prvních pár deci nic nepokazíte. Více metanolu pak může vzniknout suchou destilací celulózy (připálením slupek, pecek). K tomu by při destilaci samotné tekutiny dojít nemělo.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Stojanek na cedění kvasu 1721.3.20193633
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?5019.3.201926040
Modry povlak na Broskvovici719.3.2019460
Parciální fermentace518.3.2019739
Ochutnávka Radimov515.3.20191084
Ananasový kvas214.3.2019373
Kvas z mirabelek2011.3.201912087
Kvasenie a palenie manga710.3.2019774
Dřinka - použití229.3.201928977
Destilace - základní dotazy497.3.201913167
Test na metanol8025.2.201985360
3D pálení2323.2.20193356
Turbo kvasnice3423.2.20196125
Palenka z datli?623.2.20195318
Koupě automatické pálenice 11021.2.201933787
Jablkovy kvas meranie cukru6919.2.201914677
Posudzovanie ovocného kvasu717.2.20191352
Odpeckovač317.2.2019569
Ryngle vhodné k pálení1315.2.20191864
Kvas přes zimu1012.2.20192056
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek2411.2.201918603
Kvasná zátka1611.2.201911206
Pálenka z melasy207.2.20192497
Zápach v trnkovici po lihu67.2.2019915
Škrábavost pálenky464.2.201957382
Aroma slivovice352.2.20198701
Destilát z piva a vína121.2.201912779
Kolko odobrat metylalkoholu6631.1.2019102927
Ředění slivovice629.1.20195618
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1629.1.20198666
Cukr626.1.20191513
Umístění palírny3918.1.20195664
Chut po siře318.1.2019690
Jblkový kvas (druhák)918.1.20192361
Délka prokvašení kdoulového kvasu413.1.20191199
Využití zbytku po pálení jablečného moštu111.1.2019600
Destilovať v medi, alebo antikore2110.1.201918523
Automaticka palirna ovoce 28.1.20191146
Síření sudů25.1.2019603
Pálenka z dýně584.1.201951293
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře18.3.2019
Uzení masa studeným kouřem18.3.2019
Dehtování18.3.2019
Dehtování16.3.2019
Jake drevo15.3.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů