Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilace vína - vínovice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.176.71 (?)
2.9.2008 16:58, počet návštěv: 85848
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně výroby destilátu, respektive kvasu z hroznového vína.Uvítám veškeré vaše názory a rady.Děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
2.9.2008 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U vína je to jednoduché. Vypálíte a hotovo. Složitější je to u matolin (zdůrazňuji, že nejde o druhák), tam je potřeba opatrnosti a zkušenosti a výsledek bývá lepší.

Víno může být zoxidované. Pokud má vyšší obsah těkavých kyselin, tak výsledek nebude slavný. Oddělit první litr a včas odstavit dokap. Destilát odkyselit a znovu přepálit.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.166.20 (?)
3.9.2008 23:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No docela jsem zvědavý čím se pálenka odkyseluje, ne že bych to právě potřeboval ale takováto informace se neztratí. Děkuji, VašekB

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
5.9.2008 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkoušel jsem hydrogenuhličitan vápenatý, ten se ale rozpouštěl pomalu a ne zcela. Draselný je proto vhodnější. Není k zahození ani jedlá soda - hydrogenuhličitan sodný. Musí se dávat pozor, aby pH nestouplo nad 7, pak může dojít k navázání těkavých esterů, a pálenka nebude tolik vonět.

Někdo mi řekl i vápník (třeba z vápna), ale s tím nemám zkušenosti. Bude to fungovat, ale asi negativa budou převažovat.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.77.228 (?)
23.10.2008 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

píšete oddělit první litr a včas odstavit dokap? oddělením prvního litru myslíte úkap? nebo vylít litr ať teče co teče.Vono totiž pokud budete pálit 10 l vína v 10 l kotlíku vylejete všechno, teda asi R.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
24.10.2008 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to jsem netušil, že to děláte v tak malém množství. 1l úkapu je bráno na klasický kotel 130l. Množství si tedy upravte podle sebe.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.88.186 (?)
10.11.2008 9:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen bych chtěl všem sdělit, že pálení jakéhokoliv destilátu bez povolení Celního úřadu je nezákonné tak si na to dejte pozor. Nezákonné je i vlastnit zařízení na výrobu destilátu! Nejlepší je to odvézt do pálenice. Je to bez práce, jistá kvalita a stojí to pár korun. Čau

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.89.20 (?)
27.2.2009 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Je nutne pri paleni vina oddelovat predok?. Mam nejaku knihu od anglickej autorky /nepamatam si meno/, ktora tvrdi, ze predok sa pri paleni vina neoddeluje, pretoze vino ako potravinovy produkt neobsahuje vyznamne mnozstvo metylalkoholu, a ten pri paleni kvapaliny nevznika, takze sa oddeluje az "ocas". Tiez tvrdi, ze druhe palenie je nutne, len ked vysledny produkt nie je dostatocne "silny". Dakujem za info.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.168.167 (?)
27.2.2009 12:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má to logiku, pokud tam metyl není, tak pálením nevznikne. Ale to platí v případě pálení prokazatelně nezávadného vína. Pokud se pálí domácí víno bez "vstupní" kontroly, byl bych opatrný.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


vyslouzil (16331) - xxx.xxx.94.12 (?)
27.2.2009 12:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Malé množství metylu vzniká i při běžném alkoholovém kvašení.. V celkovém objemu kořalky se ta trocha ztratí, přesto vylitím prvních pár deci nic nepokazíte. Více metanolu pak může vzniknout suchou destilací celulózy (připálením slupek, pecek). K tomu by při destilaci samotné tekutiny dojít nemělo.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvas z mirabelek1916.8.20185812
Kvas z jablek1516.8.20181018
Pálenka z mrkve2516.8.201825469
Hruškový kvas1415.8.20181023
Chci koupit automatickou pálenici poradí někdo zkušený? 115.8.201845
Kde sehnat malou pálenici18715.8.2018324095
Kvasná ovocná sezóna 2018815.8.2018754
Pěstitelská pálenice v okolí Brna1514.8.20181526
Meruňkovice 2018 - vysoký výnos614.8.2018825
Meruňkový kvas314.8.2018457
Marhulový kvas nekvasí3013.8.201810061
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?248.8.20188836
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?137.8.20181633
Dosladit medem37.8.2018357
destilační přístroj10297.8.20181340455
Domácí ořechovice1066.8.2018178341
Je to Durancie? 26.8.2018423
Slazení ořechovky25.8.2018270
Dřinka - použití195.8.201825191
Destilační kolona 12.8.2018431
Prosím o rady - založení kvasu 1929.7.201818963
Plíseň na povrchu 223.7.2018860
Jablečný kvas2823.7.201841107
Becky na kvas1923.7.201821619
Jaký zavařovací hrnec na destilaci920.7.20182248
Špendlíky3120.7.201833591
Proč se přidává cukr do meruňkového maču?2416.7.201812231
Kvas z čerešní = ako na to1113.7.20182765
Izolace přestupní trubky310.7.2018497
Palenka z exotickeho ovoce56.7.201816461
Dřevo do destilátu353.7.201818768
Jak vyrobit kvas na vodku?2230.6.201838902
Malinovica626.6.2018884
Destilát z kukuřice2723.6.201871709
Marpelně kvas1422.6.20181768
Dubove barikové chipsy - výroba a spracovanie520.6.2018676
Kostkovica - Jadrnicka819.6.2018979
Jaký vybrat refraktometr?2819.6.201820741
Cukr, cukr a jenom cukr1319.6.201813392
Kvas z moruší88.6.20189583
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Výroba domácího vína - dotaz22:02
Výroba domácího vína - dotaz13.8.2018
Výroba vína13.8.2018
Výroba vína13.8.2018
Výroba domácího vína - dotaz12.8.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů