Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Pálení > Destilace vína - vínovice

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.176.71 (?)
2.9.2008 16:58, počet návštěv: 95630
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, potřeboval bych poradit ohledně výroby destilátu, respektive kvasu z hroznového vína.Uvítám veškeré vaše názory a rady.Děkuji

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
2.9.2008 20:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

U vína je to jednoduché. Vypálíte a hotovo. Složitější je to u matolin (zdůrazňuji, že nejde o druhák), tam je potřeba opatrnosti a zkušenosti a výsledek bývá lepší.

Víno může být zoxidované. Pokud má vyšší obsah těkavých kyselin, tak výsledek nebude slavný. Oddělit první litr a včas odstavit dokap. Destilát odkyselit a znovu přepálit.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.166.20 (?)
3.9.2008 23:48
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No docela jsem zvědavý čím se pálenka odkyseluje, ne že bych to právě potřeboval ale takováto informace se neztratí. Děkuji, VašekB

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
5.9.2008 20:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zkoušel jsem hydrogenuhličitan vápenatý, ten se ale rozpouštěl pomalu a ne zcela. Draselný je proto vhodnější. Není k zahození ani jedlá soda - hydrogenuhličitan sodný. Musí se dávat pozor, aby pH nestouplo nad 7, pak může dojít k navázání těkavých esterů, a pálenka nebude tolik vonět.

Někdo mi řekl i vápník (třeba z vápna), ale s tím nemám zkušenosti. Bude to fungovat, ale asi negativa budou převažovat.

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.77.228 (?)
23.10.2008 21:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

píšete oddělit první litr a včas odstavit dokap? oddělením prvního litru myslíte úkap? nebo vylít litr ať teče co teče.Vono totiž pokud budete pálit 10 l vína v 10 l kotlíku vylejete všechno, teda asi R.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


jgeneral (165) - xxx.xxx.209.3 (?)
24.10.2008 17:49
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak to jsem netušil, že to děláte v tak malém množství. 1l úkapu je bráno na klasický kotel 130l. Množství si tedy upravte podle sebe.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.88.186 (?)
10.11.2008 9:40
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jen bych chtěl všem sdělit, že pálení jakéhokoliv destilátu bez povolení Celního úřadu je nezákonné tak si na to dejte pozor. Nezákonné je i vlastnit zařízení na výrobu destilátu! Nejlepší je to odvézt do pálenice. Je to bez práce, jistá kvalita a stojí to pár korun. Čau

Připojit reakci
      

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.89.20 (?)
27.2.2009 11:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobry den. Je nutne pri paleni vina oddelovat predok?. Mam nejaku knihu od anglickej autorky /nepamatam si meno/, ktora tvrdi, ze predok sa pri paleni vina neoddeluje, pretoze vino ako potravinovy produkt neobsahuje vyznamne mnozstvo metylalkoholu, a ten pri paleni kvapaliny nevznika, takze sa oddeluje az "ocas". Tiez tvrdi, ze druhe palenie je nutne, len ked vysledny produkt nie je dostatocne "silny". Dakujem za info.

Připojit reakci
         

Destilace vína - vínovice


host - xxx.xxx.168.167 (?)
27.2.2009 12:17
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Má to logiku, pokud tam metyl není, tak pálením nevznikne. Ale to platí v případě pálení prokazatelně nezávadného vína. Pokud se pálí domácí víno bez "vstupní" kontroly, byl bych opatrný.

Připojit reakci
            

Destilace vína - vínovice


vyslouzil (16827) - xxx.xxx.94.12 (?)
27.2.2009 12:26
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Malé množství metylu vzniká i při běžném alkoholovém kvašení.. V celkovém objemu kořalky se ta trocha ztratí, přesto vylitím prvních pár deci nic nepokazíte. Více metanolu pak může vzniknout suchou destilací celulózy (připálením slupek, pecek). K tomu by při destilaci samotné tekutiny dojít nemělo.
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...> | Zobrazit celou diskuzi   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Švestkový kvas - bílá plíseň 1318.12.20181557
Domácí pálení - danový přestupek nebo už trestný čin?2118.12.201842597
Koupě automatické pálenice 10317.12.201824178
Stojanek na cedění kvasu 917.12.2018834
Aroma slivovice2716.12.20183450
Uchování opakování kvašení turbokvasnic2116.12.20181923
Zápach pálenky816.12.2018814
Jblkový kvas (druhák)516.12.2018643
Jak vyrobit mandlovou "slivovici"?1915.12.20182544
Třešně, přeslazený kvas, doba kvašení, kdy pálit?1414.12.20182927
Slivovice vs. calvados22511.12.2018331682
Ukončení destilace + ředění110.12.2018530
Mišpule610.12.20187233
Kvas ze švestek "na pokračování"419.12.20188661
Turbo kvasnice328.12.20183880
Ananasovice, pomerančovice164.12.201811879
Domácí pálenice174.12.20185321
Jednokotlová destilácia s deflegmátorom52.12.20181243
Jak legálně provozovat domácí pálenici?71.12.20182603
Kolko odobrat metylalkoholu6230.11.201893561
Jablkovy kvas meranie cukru6127.11.20188848
Refraktometr na měření kvasu2227.11.20186625
Zakalená slivovice17027.11.2018209161
Vínovice226.11.2018470
Kvas z cca 20kg broskví2825.11.201810659
Teoretický výnos2323.11.20185024
Jablkovy kvas5723.11.20189756
Pálenka z moštu4221.11.201813267
Destilace na polské koloně, zápach výstupu, teploty?4021.11.201819612
Jaký zavařovací hrnec na destilaci1220.11.20185664
Uchovanie kvasu, resp skorší termín pálenia1419.11.20182896
Paleni slivovice doma1117.11.20184769
Hruškovice2817.11.201824204
Cukr nebo med?414.11.2018969
Kvašení ušlechtilými kvasinkami nebo nadivoko6914.11.201856897
Škrábavost pálenky4014.11.201850222
Trnkovica (trnka obecna)3710.11.201822581
Pliseň na švestkách 210.11.2018800
Stárnutí slivovice - zajímavý poznatek167.11.201814563
Destilace - základní dotazy415.11.20188420
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Další diskuze na téma Pálení najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa11.12.2018
Uzení masa10.12.2018
Uzení masa8.12.2018
Dehtování8.12.2018
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2018
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů