Destil. přístroj Medienka

host - 178.44 (?)
14.1.2012 21:38

Čao, předpokládám že máš kotel na topením dřevem. Pokud jo, tak teplota 120 na originál teploměru je spíše maximální!!! Já to valím na teplotě kolem 100 °C a nemám žádný problém. Vlastním toto zařízení asi 7 let a mohu s klidným srdcem dát vzorek na jakýkoliv košt slivovice. Spíš se zaměř na kvas. Vyvaruj se hlavně stopek a zbytků dřeva a listí, to je najvětší problém. Vyvaruj se taky nahnilému kvasu. A co se týká měření naučil jsem se jednoduchou věc, lajtr ukonšit při 10 % a konečnou odstavuji když má 30% a ručím ti za to že nebudeš mít problém že by ti tam vlítla kyselka. Netlač to k vůli tomu že budeš mít o dva litry víc. Tak hodně zábavy a bezsstarosných litříků. Hezký den. Libor z valašska.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 90.3 (?), 27.12.2011 15:37, zobrazeno: 6338x

Rád bych založil diskuzi specializovanou na přístroj Medienka. Právě jsem s ním vypálil poprvé 250 litrů hrušek a aktuálně by mě zajímalo, jestli se někdo vůbec řídí tím standardním teploměrem oleje na kotli. Podle návodu se má pálit, když ukazuje 120-140. Vyžádal jsem si navíc namontování teploměru před chladič a pálil jsem při teplotách na kotli kolem 100 st., a i to mi dávalo asi 90 st. před chladičem. Dále jsem zmaten tím odlučovačem metanolu před chladičem. Normálně jsem vyhodil úkap z chladiče před 80 st - o tom návod neříká nic, prý až nakonec mám vylít metanol z toho odlučovače. Pro sychr jsem ten odlučovač vylil taky hned na začátku při 80 st (měřeno ovšem u chladiče). Díky za vaše zkušenosti Aleš

host - 178.44 (?), 14.1.2012 21:38

Čao, předpokládám že máš kotel na topením dřevem. Pokud jo, tak teplota 120 na originál teploměru je spíše maximální!!! Já to valím na teplotě kolem 100 °C a nemám žádný problém. Vlastním toto zařízení asi 7 let a mohu s klidným srdcem dát vzorek na jakýkoliv košt slivovice. Spíš se zaměř na kvas. Vyvaruj se hlavně stopek a zbytků dřeva a listí, to je najvětší problém. Vyvaruj se taky nahnilému kvasu. A co se týká měření naučil jsem se jednoduchou věc, lajtr ukonšit při 10 % a konečnou odstavuji když má 30% a ručím ti za to že nebudeš mít problém že by ti tam vlítla kyselka. Netlač to k vůli tomu že budeš mít o dva litry víc. Tak hodně zábavy a bezsstarosných litříků. Hezký den. Libor z valašska.

host - 248.148 (?), 18.1.2012 22:27
Díky za potvrzení. Mám to na elektřinu. Takže ten návod od výrobce vyhazuju, ještě, že jsem si nechal namontovat ten teploměr navíc. Zdraví Aleš
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Bazén Vario V6 - nutnost obsypávky?22.6.2025
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz