Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Poradím Vám, jak odstranit SO2 z vína. Není to složité, ale dalo mi to hodně přemýšlení. Bikarbonát NaHCO3 není vhodný. Jednak způsobuje značné pěnění a to i takové, že Vám může pěna utéci z kotle. Vzniká siřičitan sodný, který je rozpustný a tudíž díky azeotropii i přenesitelný do destilátu. Doporučuji použít oxid vápenatý CaO, event. i vykvašené vápno Ca(OH)2. Mělo by být dobře rozmíchané ve vodě, reakci je třeba provést při 60 °C za míchání po dobu asi 20 min.(kontrola pH papírky, musí vykázat lehce nazelenalou barvu, tedy pH vyšší nežli 7,5). V průběhu destilace je třeba zajistit dobré míchání, aby se nerozpustný CaSO3 neusazoval a nepřipaloval. Nicméně je třeba provést i 2D po okyselení lutru 20% kys. sírovou (pH musí vykázat lehce načervenalou barvu). Získáte nezasažený destilát negativními příchutěmi va vysokém výtěžku. Dejte mi vědět, jak jste spokojen. slosar-petr@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika